When a Stranger Calls review

when a stranger calls telefoonAlgemene informatie

 

 • Land:Verenigde Staten
  Genre:Thriller
  Duur:87 minuten
  geregisseerd door: Simon West
  met: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek
  Extra? s: Audio commentaar, verwijderde scènes, Trailer

Inleiding

Horror heb je in vele maten. Bij de meeste film draait het om de afslachting van zoveel mogelijk mensen op een zo gruwelijk mogelijke manier. Dit principe werkt meestal goed, maar When a stranger calls bewijst dat het ook anders kan, met een zenuwslopende thriller als gevolg.

Verhaal

when a stranger calls cover

Jill is nog jong en gaat naar school. Doordat ze vaak met vrienden belt heeft ze een toren hoge telefoonrekening wat de ouders niet waarderen. Daarom moet te oppassen in het huis van de familie Madrakis die twee jonge kinderen hebben. Ze mist het grote schoolfeest maar probeert er het beste van te maken.

Al gauw belt er een man op die nare dingen zegt. Hij belt terug op reguliere basis en wat eerst een onsmakelijke grap lijkt wordt steeds erger. Na verloop van tijd vraagt hij hoe het met de kinderen gaat. Natuurlijk ziet ze dit als een bedreiging en ze gaat snel kijken. Er is echter niks aan de hand en wanneer ze naar beneden gaat wordt er opnieuw gebeld. Nu vraagt de man op een akelige manier of de kinderen oké waren?.

Hoe kan hij al deze details weten? Wie is de mysterieuze beller? Wie doet de lichten in het gastenhuis aan de overkant toch steeds aan???

Beeld en geluid

 

De film speelt zich af in een groot huis met alle luxe. Het huis is een perfecte plek voor een spannende thriller door de ingewikkelde structuur en de vele donkere
hoekjes. Het beeld van de film is prima en lekker scherp. Het geluid van de telefoon die steeds gaat weet erg angstaanjagend over te komen, omdat je als kijker steeds weer verwacht om die engerd te horen. Beeld en geluid worden in deze film goed gecombineerd met als resultaat een erg spannende thriller.

Mening

Camilla Belle kruipt in de rol van Jill en zet haar rol erg sterk neer. Dat is maar goed ook aangezien we haar haast de gehele film volgen. Ze komt echt overtuigend over en de doodsangsten zijn van haar gezicht af te lezen. De film is erg spannend door het gebruik van spanning bogen en bijpassende muziek. Soms zat ik echt op het puntje van mijn stoel omdat het zo spannend was. Dit nieuwe concept met weinig geweld en bergen spanning is stukken enger dan je zou denken. Het werkte in ieder geval prima bij mij en ik genoot er echt van. De spanning loopt als een rode draad door het verhaal heen waarbij je meerdere malen zult schrikken om niks.

Extra’ s

De extra’ s zijn best leuk. Het audiocommentaar wordt als sneel saai maar de verwijderde scenes zijn zeker de moeite waard om even te bekijken. Je zal er niet lang mee bezig zijn maar het is zeker vermakelijk.

Conclusie

 

When a stranger calls wist me te verrassen op een goede manier: het huis bracht mij meerdere malen de stuipen op het lijf. De enge stem die haar weer belt om te hijgen, iets engs te zeggen en de aparte dingen die er in het huis gebeuren. Geweldig gewoon! Een echte aanrader als je van wat spanning houdt.

Plaats een reactie