Dansen: hoe moet je schuren?

Op de dansvloer kunnen de emoties soms hoog oplopen, waarbij je wel eens een stapje verder wilt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan tongzoennen met je date, maar als je het nog spannender wilt maken kan je tevens gaan schuren. Hierbij speelt de spanning een grote rol aangezien je met de zogenaamde gevoelige plekjes tegen elkaar aankomt. Het is dan ook erg lekker voor beide partijen, ten minste mits ze het er beide mee eens zijn.

Voorbereiding

Begin niet als een malle tegen de eerste en beste aan te schuren! Begin eerst met een normale dans en volg de lichaamstaal van de danspartner goed. Vervolgens probeer je steeds dichterbij te komen waarna je kunt beginnen met schuren.

Schuren

discoSchuren is niet eens zo heel lastig. Eerst plaats je je handen op de heupen van je danspartner waarna je dicht bij die persoon gaat staan. Vervolgens beweeg je de heupen op de maat van de muziek tegen de heupen van je partner. Je kan hierop vanzelfsprekend allerlei variaties bedenken: je kan dit bijvoorbeeld ook doen terwijl je met de ruggen tegen elkaar aanstaat.

Goed schuren?

Wanneer je tijdens een dans goed wilt schuren is het van belang dat je het ritme goed volgt. Beweeg soepel en luister naar je danspartner. En dan bedoel ik niet alleen de verbale communicatie!

55 Reactiesnaar “Dansen: hoe moet je schuren?”

 1. Emma schreef:

  Ik had een vraagje ; Waar houd de jongen zen handen meestal en waar het meisje? :$

 2. kim schreef:

  hoi ik ben kimberly

  kunt u mij helpen ik ga afentoe naar FRIS en daar willen jongens meisjes schuren en ik ben een meisje en weet niet wat ik moet doen al een jongen mij wilt schuren??

  kunt u me aub helpen

 3. sofie schreef:

  hee de jongen houd zn handen meestal op de heupen van het meisje en het meisje legt haar handen op die van de jongen

 4. wiesketje schreef:

  super goeie tips zin in FRISS en nu nog meer want nu weet ik wat ik moet doen ;P
  tnx!!

 5. Esmee schreef:

  HAHAHA… Ben verslaafd aan FRIS :$

 6. Eliza schreef:

  Moet je van boven naar benden schuuren of van links naar rechts?

 7. Isaa schreef:

  Bij mij leggen ze hun handen meestal op m’n kont en knijpen SER zelfs af en toe in… Haha vind wel leuk niet zo erg hoor.

 8. Jan schreef:

  Beter jullie gaan naar brothers daar is het veel gezelliger

 9. jeroen schreef:

  kan iemand me helpen een meisje verw8 dat ik der ga schuren maar ik weet niet goed hoe ik vind der leuk en ik wil het niet verkeerde doen

  • emma schreef:

   hey jeroen,
   je gaat eerst een beetje achter haar staan en als ze je door heeft is dat niet zo erg maar wacht niet te lang met naar haar toe gaan. En als je het ritme van haar volgt terwijl je haar heupen vast hebt kan er niks fout gaan.

 10. anoniem meisje schreef:

  heey iedereen! ik heb een vraagje ik ga best vaak naar fris en ik heb ook al een paar keer geschuurd maar nu zit ik met het probleem dat ik vaak met een paar vrienden ben die heel goed kunnen schuren en ik weet niet precies hoe het moet… ik kan zeg maar de jongen niet ” lokken ” als je begrijpt wat ik bedoel.
  Ik kan wel schuren maar ik kan niet als er geen jongen achter mij staat dansen met mijn kont dat de jongens achter mij gaan staan dat lukt me gwn niet… iemand tips hoe je dus met je heupen moet bewegen om er voor te zorgen dat er iemand achter mij komt staan ….

  • jonge die je niet kent schreef:

   hallo anoniem meisje

   kheb een tip ben zelf een jongen en ga ook naar fris,
   maar watze bedoelen met lokken is dat je een beetje gaat twerken (soortvan) en met je kont van links naar rechts dat moet je swinged doen.
   dan kan een jongen met zijn ding tegen jou aan staan en gaat mee swingen en een beetje neuk bewegingen maken =)

   zeg maar als het geholpen heeft.

  • Anoniem schreef:

   Miss heb je geen komt dat niemand met je wil schuren

 11. anoniem schreef:

  Wie kan lekker schuren kom dan friss en dan kunnen we boemboemdingenn doen,,.

 12. Lekkere boy 15 jaar schreef:

  Wie gaat naar friss xxl 2015! You see me there TOTS,!! Ik kom achter iedereen staan dikke maar ook kleine kikker billetjes hahahaha. Wie weet kom ik wel achter jou:D die dag ga ik ook achter andere huidskleuren staan !! Iedereen die ik zie ga ik schuren!!

 13. Girrrll schreef:

  Ik schuur altijd hou ervan vind het een lekker gevoel een lul tegen me kont aan of kut nog lekkerder 🙂

 14. Sanne schreef:

  Omg die mensen hier? Ik schuur ook wel eens en pak m lekker op zijn bek Haha. Maar deze mensen moeten echt ontmaagd worden want dit gaat te ver. ?

 15. Anna schreef:

  Okey mensen lyister goed ik ben 13 jaar en fris was echt leuk maar ik wil nu weer schuren? Btw ben een meisje: amsterdam. Wie komt schuren?? Mn insta is ann.leenx dm mee❤️?? voor boem boem

 16. Girl 13 jaartjes schreef:

  Ik ga naar 1.2.3. Feest binnenkort en thanks voor al het tips??❤

 17. Lilo schreef:

  Lila waar ben je?

 18. Lila schreef:

  Kilo waar ben jij

 19. Lila schreef:

  Wat nou als je een kikker wil schuren moet je de kikker dan gewoon naar de schuur brengen en met schuur papier de kikker schuren

 20. Lila schreef:

  Wie kijkt er My little pony

 21. Anoniem meisje schreef:

  Met schuren gaat een jongen Zijn lul tegen een meisje haar bil aan

Plaats een reactie