Tips bij het aanschaffen van een mobiele telefoon

Vroeger liep men nog rond met een koelkast, tegenwoordig zijn de mobieltjes echter een stuk draagbaarder en nuttiger geworden. In Nederland heeft zo’ n beetje iedereen een mobiele telefoon. Sommige mensen hebben er zelfs meerdere! Maar hoe schaft u nu de beste mobiele telefoon aan die goed past bij uw eisen en mate van gebruik?

 

Tips bij het aanschaffen van een telefoon

Er bestaat geen perfecte mobiele telefoon. Mobiele telefoons zijn persoonlijk, en of u iets wat vindt of niet hangt onder andere van uw persoonlijke smaak af. In dit artikel bekijken we hoe u te werk kunt gaan bij het uitzoeken van een geschikte mobiele telefoon.

 

Analyseer het belgedrag

Het is belangrijk om het belgedrag van de gebruiker(s) van de telefoon te bekijken en te noteren. Hoeveel wordt er met het toestel dat u nu heeft gebeld? Hoeveel sociale contacten dient wilt u bereiken, en hoeveel minuten denkt u te bellen met deze mensen op een dag?

Wanneer u dit alles op een rijtje heeft gezet kunt u nadenken over het pakket dat u wilt aanschaffen. Voor mensen die maar zelden bellen is een prepaid toestel het best, als u echter regelmatig tot vaak belt kunt u voordeliger uitkomen van een abonnement waarbij u een vast bedrag per maand betaald.

 

Vergelijk

Een belangrijke stap is het vergelijken van abonnementen en mobiele telefoons. Zoek informatie op en bepaal wat u zoal nodig heeft. Wanneer u besluit om voor een abonnement te gaan kunt u online controleren welke maatschappij het goedkoopst is: op die manier betaald u niet te veel voor uw mobiele abonnement.

 

Design

Bij het aanschaffen van uw mobiele telefoon speelt het design vanzelfsprekend een belangrijke rol. Is het toestel mooi ontworpen en past de kleur goed bij uw smaak? Is de afwerking in orde en ligt het toestel goed in de hand? Denk na over deze punten en laat het meewegen bij uw beslissing. Wanneer de afwerking en het design immers tegenvallen, kan het toestel u later gaan tegenvallen.

 

Batterij

Een belangrijk punt is daarnaast vanzelfsprekend de batterijduur. Controleer hoe lang u kunt bellen en wat de duur is van de standby tijd. Niets is vervelender dan het steeds moeten opladen van uw nieuwe mobiele telefoon.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Bekijk of het toestel gebruikersvriendelijk is. Vraag aan de verkoper of u het menu mag bekijken of zoek informatie op het internet. Op die manier weet u zeker dat u kunt omgaan met uw nieuwe mobiele telefoon.

 

Formaat scherm en mobiel

Let op het formaat van het scherm en het mobieltje zelf. Zorg ervoor dat het toestel goed kan worden opgeborgen in de plek waar u dat wilt doen. Wat het scherm betreft is het van belang dat u let op de helderheid en leesbaarheid. Wanneer u bijvoorbeeld problemen heeft met het lezen van kleine lettertypen, is het van belang om een mobiel te nemen met een goed scherm.

Andere zaken die van belang kunnen zijn bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

 • Belt u vaak naar het buitenland?
 • Wilt u spelletjes spelen?
 • Gaat u de telefoon alleen maar gebruiken om te bellen, of wilt u er meer mee kunnen bellen?

4 Reactiesnaar “Tips bij het aanschaffen van een mobiele telefoon”

 1. Tim schreef:

  Ja de bij de nieuwe smartphones (of eigenlijk bijna elke smartphone) is de batterijduur me echt te kort, nog aanraders mbt tot een smartphone met een batterij die langer dan een halve dag meegaat bij gemiddeld gebruik?

 2. Simone schreef:

  Handig artikel, ik heb een te ruim abonnement genomen helaas. Hierdoor betaal ik elke maand te veel voor data die ik niet gebruik (zit veel op wifi) en te veel smsjes (die niet echt meer nodig zijn met skype en whatsapp.)

 3. Fernando schreef:

  huh, ik dacht net dat ik gereageerd had op je lasttae stukje en ineens zie ik er nog 2 latere staan, dus hier ook maar even een reactie achterlaten.. volgens mij zijn die gsms gewoon vergroeid aan tieners of zo… als ik soms hoor hoeveel smsjes die gasten naar elkaar sturen…

Plaats een reactie