Wat is een minilening?

Tegenwoordig lenen steeds meer mensen geld door middel van een zogenaamde minilening. Bij een minilening hoeft u alleen wat gegevens in te vullen en vervolgens krijgt u een leuk bedrag op uw rekening gestort. De voorwaarden zijn niet al te streng en het is erg eenvoudig. Maar is deze populariteit terecht? Zijn minileningen de moeite waard, en wat zijn de voordelen aan zo’n lening nu eigenlijk?


Wat is een minilening nu eigenlijk?

Er bestaat een kans dat u niet precies weet wat een minilening is. Geen probleem, u bent niet de enige! Bij een minilening leent u een klein bedrag zonder al te veel moeite. U vult wat gegevens in en het geld staat al binnen enkele uren op uw rekening. Het is eenvoudig en erg simpel. In ons artikel wat is een minilening eigenlijk gaan we nog dieper in op de aspecten van een minilening.

geldhuis

BKR toetsing

Veel mensen hebben problemen met de BKR toetsing van het bureau voor krediet registratie. Wanneer u een negatieve toetsing heeft ontvangen is het een stuk lastiger om een lening af te sluiten tegen een goed tarief. Bij een minilening speelt de BKR toetsing echter geen rol. Aanbieders van minileningen staan vaak niet ingeschreven bij de BKR en vanwege het kleine bedrag maken ze er vaak ook geen probleem van.  U kunt dus geld lenen zonder een BKR toetsing, dus ook als u een negatieve toetsing heeft opgelopen kunt u een minilening afsluiten.

Snel

Een ander voordeel van de minilening is het feit dat het lekker snel gaat. U vult uw naam, adres en woonplaats gegevens in plus een bankrekening en u bent klaar. De systemen achter minileningen zijn vaak helemaal geautomatiseerd waardoor het geld snel en doeltreffend op uw rekening staat. Hierdoor is deze methode ideaal wanneer u snel een aanzienlijk bedrag wilt lenen.

Kleine lening

Kleine lening, grote mogelijkheden! Dit is zeker van toepassing op de minilening. Het bedrag dat u kunt lenen, vaak rond de 750 euro, lijkt wellicht weinig maar u kunt het gemakkelijk aanvullen. Het is immers eenvoudig om bij meerdere aanbieders een minilening af te sluiten aangezien ze niet aan BKR toetsing doen. Hierbij moet u wel oplossen dat u al uw minileningen bijtijds afbetaald anders kan het een dure hobby worden.

Plaats een reactie