Wat is de opvolger van de Quad core processor?

De opvolger van de Quad core processor is de I-7 processor. Deze processor is weer stukken sneller dan de voorganger, maar wat kan hij nu eigenlijk allemaal?

Wat hebben we nu?

We begonnen met de simpele single core processors. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat deze eindelijk geperfectioneerd waren. Enkele jaren geleden werden de eerste duo processors uitgebracht. Doordat ze twee processoren hadden konden ze veel taken vlotter uitvoeren. Tegenwoordig heb je ook quad core processoren, deze hebben maarliefst vier cores!

De I-7

I7 processor

De I-7 is een extreem krachtige processor. Door een virtueel systeem heeft de processor vier cores, maar kan hij werken alsof hij er acht heeft. De I-7 processor bestaat in meerdere snelheden, variërend van 2,66 Ghz tot 2,99 Ghz. Het is tevens erg gemakkelijk om de processoren over te klokken.

Nuttig

De vraag is of deze nieuwe techniek wel nuttig is. Eigenlijk is het antwoord op die vraag nee. De quad en duo processoren zijn nog ruim voldoende voor de nieuwste games. Met de I-7 heb je wel toekomstperspectief, maar je kan beter nog enkele jaren wachten. Tegen die tijd is het waarschijnlijk stukken goedkoper.

Plaats een reactie