Voorwaarden minileningen

Kredietvormen zitten vaak verbonden aan allerlei strenge voorwaarden en maatregelen. Dit is ook wel nodig, aangezien de kredietverstrekker ook winst wil maken. Dit is niet mogelijk wanneer de klanten hun geld niet aflossen of geen rente betaken. Aangezien de minilening geen gebruikt maakt van BKR toetsing is het onmogelijk om de risico’s in een oogopslag in te schatten. Daarom zijn er bepaalde voorwaarden alwaar u aan dient te voldoen wanneer u een minilening wilt afsluiten.


Leedtijd

Een minilening als student zit er jammer genoeg niet in. Voor het afsluiten van een minilening dient u minimaal 21 jaar oud te zijn. Ook de oudere onder ons kunnen geen minilening afsluiten aangezien de maximale leeftijd rond de zeventig jaar ligt.

Inkomen

geld lenen

Wanneer u een minilening wilt afsluiten, dient u rekening te houden met een minimaal inkomen. Dit minimuminkomen is 1200 euro. Op die manier kan de kredietverstrekker er zeker van zijn dat u als afnemer van de lening het geld ook daadwerkelijk terug betaald.

Uitkeringen

Uitkeringen zijn in de meeste gevallen een no go. U mag geen WW of WWB uitkering ontvangen: wanneer dit het geval is kunt u een minilening wel vergeten.

Andere voorwaarden

Het is daarnaast belangrijk dat u een kopie van het bewijs van inkomen kan aanleveren. Daarnaast dient u vanzelfsprekend een geldige legitimatie te bezitten. Bij veel aanbieders zult u een kopie hiervan moeten doorsturen.

Plaats een reactie