VIDEO_TS branden

Het video_TS formaat biedt zo zijn voordelen:  u heeft met een een dvd te maken met een echte structuur waarbij de kwaliteit te vergelijken is met de retail kwaliteit: hier staat het grotere bestandsformaat tegenover.  Steeds meer mensen kiezen voor het video-TS bestand: het grotere formaat is door de toenemende downloadsnelheid niet langer een probleem en het biedt vaak een superieure kwaliteit tegen over die van een gewoon AVI bestand.

In dit artikel bekijken we twee methoden waarmee je een video_TS structuurmodel op een dvd kan branden. Bij de eerste methode gebruiken we Nero, een programma dat geld kost maar zich eenvoudiger laat bedienen en meer mogelijkheden hebben. Voor de mensen die liever een gratis programma gebruiken hebben we ook een tutorial waarbij ImgBurn gebruikt gaat worden: dit programmaatje is niet erg groot en kan gratis gedownload worden.

Video_TS branden met Nero

Eerst bekijken we hoe we het video_TSnero 8 formaat door middel van Nero kunnen branden. Dit is erg eenvoudig en zal slechts weinig tijd kosten. Zorg eerst dat je de mappen hebt uitgepakt met 7-Zip of WinRar. Nu moet je Nero Express opstarten en de optie maak een DVD met videobestanden van hoge kwaliteit selecteren (deze optie is te herkennen aan de gouden dvd) Voeg vervolgens de video_TS bestanden toe in het scherm.  Het wordt tevens aangeraden om de brandsnelheid te verlagen naar 6 keer, op die manier wordt een goede kwaliteit film zonder al te veel haperingen gegarandeerd. Gebruik hiervoor het optiemenu welke je kan openen door op het pijltje links in beeld te drukken. Wanneer alle instellingen in orde zijn druk je op de knop branden.

dvd branden

Video_ts branden met het gratis programmaatje Image Burn

Download eerst Image Burn  en installeer dat programmaatje op je computer.  Start het programmaatje op en selecteer de optie een mappenstructuur op de dvd branden. Vervolgens moet je er voor zorgen dat zowel de gehele video_TS map als de audio_TS map op de dvd worden gebrand. Op die manier ben je er zeker van dat de structuur goed gelezen gaat worden in de dvd speler. Kies vervolgens een lage brandsnelheid en start het brandproces.

Problemen

Let er op dat ALLE bestanden in de video_TS map gebrand dienen te worden!

1 Reactienaar “VIDEO_TS branden”

  1. mike schreef:

    Prima! ikzelf gebruik nero, vind ik eenvoudig en lekker werken. maar Image Burn lijkt mij ook prima, heel goed.

Plaats een reactie