Speurders informatie

en nieuwe markt opent en begint snel: de online-markt. Er wordt jaarlijks voor miljoenen uigegeven op allerlei sites om online producten te bestellen. Ondertussen zijn er zelfs diverse mogelijkheden om je eigen producten aan te bieden en te verkopen. Een van die markten is marktplaats, maar ook speurders doet mee in deze aparte zaak. Ik besloot om speurders is te gaan bespeuren.

Het design

Het design van de site is simpel maar wel overzichtelijk. De kleuren van de site zijn donker geel en wit wat voor mij een erg goede kleuren combinatie is. De tekst staat in het zwart, belangrijke dingen dikgedrukt. Het design van de site is dus overzichtelijk en makkelijk te hanteren en te bekijken.

De homepage

De hompepage is goed en duidelijk ingedeeld. Bovenin zit een zoekmachine en daaronder volgen de populairste categorieën en in de linker kolom staan ze allemaal nog is op een rijtje. Verder naar onder zien we een kolom met enkele mogelijkheden op de site en rechts boven kan je o.a. een advertentie plaatsen, bewerken en verwijderen.

speurders

De functies

Hieronder beschrijf ik de diverse functies en mogelijkheden van speurders.

Een advertentie plaatsen

Als je zelf wat wilt verkopen dan moet het natuurlijk duidelijk zijn hoe dat moet. Gelukkig is dit proces erg makkelijk. Je drukt boven in op het knopje advertentie plaatsen. Vervolgens kan jee een stukje tikken en dit een titel geven. Ook stel je de rubiek in en hoeveel het product moet kosten. Vervolgens krijg je nog de keuze om eventueel foto’s in te voegen wat de verkoop natuurlijk wel bevorderd. Wat ik echter wel mis is de mogelijkheid om je advertentie op te maken. Je kn geen dikgedrukte, schuine of onderstreepte tekst maken waardoor de advertenties toch wat minder professioneel ogen. Onderaan staat nog een venstertje waar je, tegen een vergoeding, je advertentie kan laten opvallen. Hierover verderop meer.

Mijn advertenties

Hier kan je een overzichtje krijgen waar al jouw advertenties staan. Hiervoor heb je echter wel een account nodig. Las je eenmaal hebt ingelogd dan krijg je een overzichtelijk lijstje met al jouw advertenties. Hier kan je ze allemaal aanpassen, verwijderen of laten opvallen. Een handige manier om even een overzichtje te verkrijgen over hoe het met de verkoop gaat op het gebied van biedingen en welke producten er allemaal nog zoal opstaan..

Forum

Een niet al te belangrijk onderdeel van de site maar het is er. Als je een vraag hebt of ergens over wilt discussiëren dan kan dit hier. Er zijn een boel onderwerpen en je kan gemakkelijk een berichtje achterlaten of even door heen lezen. Toch is het niet een functie die ik ook maar ooit gebruik, want je komt er niet om te praten met mede gebruikers maar om te kopen en verkopen! Las je er echter nieuw bent en er allemaal niks van snapt dan loont het wel om even een kijkje te nemen.

Nieuw binnen

Als je hier op drukt wordt de homepage aangepast. Je ziet nu niet langer de meest populaire of meest betalende advertenties maar de advertenties die net nieuw zijn. Je hebt er allen niet echt veel aan, aangezien je meestal naar een specifiek product op zoek bent en niet alleen naar auto’s of dvd ’s in het algemeen.

Partners

Hier staan enkele sites die partners van speurders zijn, deze hebben hier waarschijnlijk gewoon voor betaald.

Zoekmachine

Erg belangrijk als je een product zoekt… en ook wilt vinden. Ik besloot daarom om deze zoekmachine is flink te laten kraken.
Eerst tikte ik als zoekwoord the movies in, wat een computer spelletje is. De zoekmachine is echter te gevoelig ingesteld waardoor je allerlei onzinnige troepjes krijgt die je eigenlijk helemaal niet wilt zien. Hij is hier in ieder geval gezakt. IK besloot het nog is te proberen met het zoekwoord de sims. Gelukkig kreeg ik nu betere resultaten, want behalve sim kaarten vond ik ook het spel dat ik bedoelde. Dat ging dus wel redelijk goed. Tot slot probeerde ik het zoekwoord kruistocht in spijkerbroek om te kijken wat er uit kwam rollen. Hiermee had ik in een keer prijs want ik kreeg meteen de Dvd’s en boeken van dit populaire verhaal bovenaan. Zo zie je maar dat de zoekmachine nogal een wisselende kwaliteit heeft wat best vervelend kan zijn als je een ding zoekt. Dan moet je immers eerst al die andere onnuttige zaken langs.

Afstand

Ook is het mogelijk om de afstand te bepalen in hoeverre je wilt zoeken. Dit is echter wat onprecies aangezien hij het berekent in een cirkel. Als hij dan 5 km aangeeft dan kan dit wel uitlopen tot 20 als je door kleine slingerweggetjes naar een boerderijtje verderop moet. Daarom moet je er ook niet altijd op rekenen dat dit betrouwbaar is. Wij waren namelijk ook een keer meer dan een uur bezig om een xbox controller op te halen terwijl die grappige zoekmachine aangaf dat het maar 14 km rijden was.

Uitgereid zoeken?

Ik mis echter een uitgebreid zoeken functie waarmee je kan aangeven hoeveel geld je aan iets wilt besteden. Dit heeft marktplaats namelijk wel en daar ben ik altijd erg blij mee.

Speurders heeft wel wat minder onzin functies in vergelijking met marktplaats maar helaas ook wat minder nuttige. Ook werken niet alle functies even lekker. Op dit gebied kunnen ze dus nog van alles en nog wat leren van marktplaats.

speurders winkel

Betaalmogelijkheden

Hieronder volgen de mogelijkheden om je advertentie te promoten en hoeveel dit kost.
opvallen prijs looptijd extra aandacht voorbeeld

  • homepagetopper € 25,- 3 dagen 92%
  • rubriekstopper € 13,50 7 dagen 87%
  • fototopper € 4,50 7 dagen 57%
  • website vermelding € 3,- 28 dagen 74%
  • opvallende achtergrond € 1,50 28 dagen 39%
  • vetgedrukte titel € 0,95 28 dagen 30%

Ik zelf zou, als je al wil betalen voor het plaatsen van zo’n advertentie, hem echter op marktplaats zetten want deze site wordt gewoonweg veel vaker bekeken.

Aanbod

Het aanbod is flink kleiner dan op marktplaats. De site wordt dan ook stukken minder bezocht dan marktplaats. Speurders controleert de site echter niet waardoor het mogelijk is om illegale software en omgebouwde consoles te verkopen waarvan dit soort handelaren dus dankbaar gebruik van maken. Toch wordt de site minder bezocht en je advertentie daardoor dus ook minder bekeken wat toch wel zonde is. Het is daardoor gemakkelijker om te kopen en verkopen op de site van marktplaats.

Enkele weetjes over speurders.nl

– Speurders staat nu op de 4 plek van meest bezochte sites, marktplaats staat op 2.
– Op speurders is het niet verboden om zogenaamde back ups te verkopen.
– Speurders niet zoveel van grapjes houdt: ze hebben geen grappige categorieën.
– Maar dat is ook niet al te erg: want wie wil nou weten dat pindakaas een topper is?

enkele tips om te (ver)kopen

– vergeet de verzendkosten niet te vermelden!
– Maak duidelijke afspraken.
– Controleer eerst of het wel echt zo goedkoop is voorat je wat koopt.
– Het is mogelijk om winst te maken: als een prijs net gedaald is kan je het propberen om voor de oude prijs te verkopen.

speurders logo

Conclusie

Speurders is de wat jonge broer van marktplaats met een stuk minder mogelijkheden. Daarom wijs ik toch graag in de richting van marktplaats want dan maak je gewoonweg veel meer kans om je troep te verkopen. Als speurders echter enkele verbeteringen zou invoeren dan zou dat zeker helpen. Als er dan massaal opeens heel veel mensen spullen komen aanbieden dan kan speurders zo een flink end groeien, misschien zelfs wel marktplaats voorbij! Maar voordat het zo ver is, blijft speurders maar een onderdeurtje…

Plaats een reactie