PlayStation 4 bekeken

Momenteel kunnen we vanzelfsprekend alleen nog maar speculeren rondom de opvolger van de PlayStation 3. Maar wat is mogelijk en wat zouden we zoal kunnen verwachten? Veel mensen verwachten na de hogere resolutie van de PS3 weer iets geheel nieuws voor de PlayStation 4, maar wat zit er nu in en wat zal het zeker niet worden?

PlayStation 4

Krachtiger

De PlayStation 3 was toen hij gelanceerd werd erg krachtig. Tegenwoordig is de PS3 echter een lachertje: een computer van duizend euro haalt de console met gemak in. Het is zelfs zo dat de PlayStation 3 toen hij werd gelanceerd is gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig wordt de PS3 echter aan alle kanten ingehaald, maar hoe zit dat nu eigenlijk met de nieuwe PlayStation 4? Waarschijnlijk zal de nieuwe console van Sony krachtigere processoren en een betere grafische controller bevatten waardoor het apparaat over het algemeen sneller kan werken. Hierdoor wordt het niet alleen mogelijk om grotere werelden op het beeld te toveren… nee, het is ook mogelijk om mooiere beelden op de televisie te toveren.

De software

Toch zal de nieuwe PlayStation 4 waarschijnlijk minder revolutionair worden dan de vorige delen. De PS1 was uniek in zijn soort en de tweede bracht ons mooie graphics en een lange levensduur. De PS3 maakte het mogelijk om hd beelden te weergeven en films in hoge kwaliteit te bekijken, maar wat kan de nieuwe PlayStation ons nu eigenlijk nog bieden? Veel mensen denken dat Sony zich nog verder op de software gaat storten. Wellicht wordt de vrij nieuwe stream techniek toegepast waarbij het mogelijk is om spellen direct via het netwerk te streamen en te spelen? Het zou in ieder geval ideaal zijn voor het milieu en de kopieerbeveiliging. Bij een stream dien je immers altijd geautoriseerde toegang te hebben en daarnaast is het zo dat er geen materiaal meer verspild wordt. De kosten voor de producer gaan omlaag en het heeft de nodige mogelijkheden… zo ver is het jammer genoeg nog niet.

3D bril

3D

Vanzelfsprekend zal ook de PlayStation 4 de nadruk op 3D leggen. Volgens de voorspellingen zal de helft van Nederland binnen enkele jaren de mogelijkheid hebben om 3D beelden te weergeven in de huiskamer. Het is dan ook niet zo gek dat Sony de nadruk gaat leggen op 3D dat de laatste tijd dankzij knallers als Avatar behoorlijk in populariteit is gestegen.

Besturing

Gezien het succes van de Nintendo Wii zal Sony naar alle waarschijnlijkheid ook wat aan de besturing doen. Waar de bewegingsgevoelige controller van de PS3 faalde, slaagde die van Nintendo. Momenteel is het bedrijf vanzelfsprekend nog bezig met PS3 move maar daar moeten we nog even op wachten. Tot die tijd hoop ik een heftige ervaring zoals je hier op het filmpje kan zien voor de nieuwe PlayStation!

Release

Vanzelfsprekend is dit artikel geheel op geruchten en fantasie gebaseerd. Het duurt immers nog minimaal vier jaar voordat Sony een nieuwe console op de markt brengt en ook na die tijd zal de PlayStation 3 nog prima mee gaan. We zullen dan ook nog even moeten wachten op de eerste officiële details en tot die tijd gaan we gewoon lekker door met speculeren.. toch?

1 Reactienaar “PlayStation 4 bekeken”

  1. Ik ben heel benieuwd wat de nieuwe console ga brengen. Van wat ik hier en elders lees lijkt het een knaller te gaan worden.

    Het is alleen nog gissen wanneer die uitkomt, 2011, 2012 of 2013?

Plaats een reactie