Online je afbeeldingen opslaan

Op de meeste sites is het onmogelijk om je foto’ s up te loaden. Hierdoor zijn er de nodige image upload sites ontstaan alwaar je in enkele stappen je eigen foto’ s online krijgt. Vervolgens kan je linken naar de afbeelding op een forum of site. Veel  van de uploadsites resizen de afbeeldingen ook nog eens automatisch waardoor je ogenblikkelijk het perfecte formaat kan selecteren.

Deze bedrijven doen dit vanzelfsprekend niet voor niets: grotere aanbieders verbruiken letterlijk tientallen terabytes aan ruimte per maand! Dit komt doordat de sites wereldwijd gebruikt worden en de foto’ s worden regelmatig op populaire sites gebruikt. Toch weten de bedrijven winst te maken met hun gratis dienst: dit gebeurd vaak door het plaatsen van advertenties. Op veel uploadsites vind je tientallen advertenties die allerlei dingen aanbiedingen: van een grote geldprijs tot leuke hebbedingetjes. Maar welke image upload-diensten zijn er nu eigenlijk, en zijn ze de moeite waard?

Image Shack

http://imageshack.us/

Image Shack is een van de grootse aanbieders wat komt door een hoge Google positie. Image Shack is dan ook absoluut geen slechte aanbieder. Wanneer de site druk bezocht is dan het laden wel eens wat langer duren, maar het is dan ook kinderlijk eenvoudig om afbeeldingen up te loaden. Op de site vind je een handige upload tool waarmee je de foto op je computer selecteert en vervolgens kan je kiezen uit verschillende formaten waarbij de link duidelijk vermeldt staat.  Op de site staan relatief weinig advertenties waardoor je niet per ongeluk op een advertentie drukt die je eigenlijk niet interessant vindt.

http://tinypic.com/

Tiny Pic is tevens eentinypic handige aanbieders. Je kunt er namelijk ook URL’ s verkleinen en videos uploaden. Door deze extra mogelijkheden kan je verschillende functies in een keer toepassen. Net als bij Image Shack kan je ook bij Tiny Pic eenvoudig linken naar de bestanden.

imagerevenue

http://www.imagevenue.com/

Image Venue komt door zijn ouderwetse uiterlijk misschien onbetrouwbaar over… toch heeft ook Image Venue de nodige handige mogelijkheden.  Zo kan je voor de upload al bepaalde gegevens als de grootte aanpassen waardoor je de afbeelding precies zo krijgt als jij dat graag wilt. Een ander voordeel is de hoeveelheid advertenties: die zijn er namelijk maar amper!

Andere aanbieders:

http://uploadgeek.com/ – Klein maar fijn, door zijn overzichtelijke zwarte template vind je snel wat je nodig hebt!

http://www.uploadhouse.com/ – Eenvoudig, je kan je bestanden met een wachtwoord beveiligen.

http://www.freeimagehosting.net/ – Erg trage host, niet aangeraden.

Let op: Bij veel aanbieders worden je afbeeldingen na een tijdje verwijderd en vervangen door een reclame link: let daar dus wel op!

Plaats een reactie