Nieuwe vormen van spam

De laatste jaren is er een evolutie op gang gezet waarbij er allerlei nieuwe methoden zijn om sopam te verspreiden. Nu de filters toe nemen gaan de spammers op zoek naar nieuwe plekken om de commerciële boodschappen te verspreiden. Een populaire locatie voor dit soort berichten blijken allerlei fora te zijn alwaar het plaatsen van berichten eenvoudig mogelijk is na het aanmaken van een gratis account.

Voordelen spammen op het internet

Spammen op het internet heeft de nodige voordelen voor de spammer. spam soorten Zo geeft elke inkomende link meer waarde aan de site waardoor deze stijgt in zoekmachines als Google. Daarnaast bestaan er geen wetten op dit gebied waardoor het plaatsen van dit soort berichten niet direct bestraft kan worden.

Op zoek naar bugs

Een bekende manier van het plaatsen van spam op websites is het zoeken naar bekende fouten op sites door middel van een bot. Wanneer een veel voorkomend probleem in een site als Joomla of WordPress is aangetroffen zal er een exploit orden uitgevoerd waarna er bijvoorbeeld bepaalde verborgen links op een site kunnen worden toegevoegd.

Plaats een reactie