Microsoft Xbox 360 Universal Media Remote review

Toen ik mijn 360 enkele jaren geleden 2e hands kocht, kreeg ik daar een echte 360 Universal Media Remote bij. Destijds gebruikte ik hem amper, aangezien ik een dvd speler had. Tegenwoordig gebruik ik mijn 360 hiervoor aangezien mijn speler kapot is. In combinatie met de afstandsbediening werkt het immers toch hetzelfde… Of niet soms?

Gebruik

 universal remote
De afstandsbediening heeft alle knoppen, die je ook op een normale zou verwachten. Je kan snel naar het menu navigeren, ondertiteling aan en uit zetten, doorspoelen en nog wat nuttige functies. Het gebruik is extreem simpel, en de knoppen zijn duidelijk aangegeven. Daardoor heb ik er nooit problemen mee, en weet ik eigenlijk altijd wel welke handeling ik moet uitvoeren om iets gedaan te krijgen.

Uiterlijk

 
De afstandsbediening is erg modieus en past prima bij de 360. De kleur van de afstandsbediening is behoorlijk wit, terwijl de knoppen mooi licht geven. Hierdoor is de afstandsbediening ook in het donker gemakkelijk te gebruiken. De afstandsbediening ligt sowieso lekker in de hand, waardoor je hem niet zo snel laat vallen. Het design van de afstandsbediening is dus zeker geslaagd.

Technisch

 
De afstandsbediening gaat automatisch uit, wanneer hij een tijdje niet meer gebruikt wordt. Wanneer je vervolgens weer een knop gebruikt springt hij weer aan. Je moet de Xbox de afstandsbediening in het begin laten herkennen door de grote ronde knop even in te drukken. Dit is erg simpel, en je kan er vervolgens ogenblikkelijk mee aan de slag.

Mening/conclusie

 
Microsoft heeft prima werk afgeleverd. De afstandsbediening ziet er erg mooi uit, zonder enigszins in te leveren op kwaliteit en/of gemak. Wel is de afstandsbediening, wanneer je hem nieuw koopt, wat prijzig. Voor iets meer dan dertig euro heb je hem in je bezit. Een gewone afstandsbediening kost minder, maar werkt helaas niet op de console. Het is daar in tegen wel mogelijk om films te kijken door middel van de controller. Dit is wellicht wat omslachtiger, maar het werkt ook prima. Het is dus net of je het je geld waard vind.

Plaats een reactie