Meer plezier in je werk

Sta je iedere dag weer meet een rothumeur op omdat je naar je werk moet? Na een periode van rust en plezier kan het lastig zijn om weer op te starten. Gebruik daarom de tips in dit artikel om voortaan meer plezier te hebben in je werk. Het is immers van belang dat je plezier hebt in de dingen die je doet… we zijn immers niet onsterfelijk!

blij op het werk

Goede werkplek

Om je humeur te bevorderen is het van belang dat je de werkplek overzichtelijk houdt. Wanneer het een bende is kan je de benodigde onderdelen slechts moeilijk vinden wat weer extra stress kan veroorzaken. Orde is een belangrijk en essentieel deel in het succes in een carrière, het is dan ook van belang dat je goed gaat bijhouden wat je nog zoal moet doen. Koop een agenda of PDA en zorg ervoor dat je alle deadlines op tijd kan nastreven: op die manier kom je niet onder een grote lading stress te staan door het vergeten van dingen. Organiseer je werk op de manier als je het leven organiseert: met orde en stabiliteit!

Afleiding

De moderne communicatie kan voor de nodige (negatieve) afleiding zorgen. Het is een bekend feit dat veel mensen hun mail vaker checken dan nodig is. Dit kan echter alleen maar stressopwekkend werken. Het is dan ook verstandiger om de tijden waarop je deze nieuwe berichten checkt vast te stellen zodat je hier niet steeds door afgeleid wordt. Daarnaast is het verstandig om andere afleidende elementen in je omgeving te elimineren. Op die manier ben je sneller klaar en voorkom je stress!

blij op het werk

Breakdown

Wanneer je te moe bent dien je dit aan te geven. Het lijkt misschien lastig, maar het is soms echt nodig. Wanneer de taken die je opgelegd krijgt teveel gevraagd zijn moet je dit gewoon vertellen. Wellicht mag je het dan wat rustiger aandoen. Je kan vanzelfsprekend ook een dagje vrij nemen om even de zaken op orde te zetten. Luister echter wel naar de baas aangezien ook hij rekening moet houden met deadlines.

Overwerken

Tegenwoordig doen steeds meer mensen aan overwerken. Dit is echter negatief voor je stress en het plezier dat je hebt in je werk. Overdrijf het daarom niet en ga rond een uur of vijf naar huis om de ontspanning op te zoeken. Wanneer je uitgerust op je werk verschijnt, bent je niet alleen vrolijker maar ook effectiever!

Plaats een reactie