Hoe veilig is uw spaargeld bij de bank?

De recessie hakt en hakt, veel bedrijven gaan falliet wat het onzekere tijden maken. Naast de vele ontslagen gaan ook banken falliet. En wat gebeurt er nu precies met uw geld, wanneer een bank ophoud met bestaan. Ontvangt u uw geld, een gedeelte of helemaal niets? Een lastige kwestie waar veel mensen nog maar weinig van af weten.

Uw spaargeld

Voorheen was er een garantie van 20.000 euro. dit bleek echter weinig, en veel mensen verloren geld aan het verdwijnen van de voornaamste banken. Al vlot verhoogde de EU het bedrag met meer dan honderd procent: naar 50.000 euro. bank europa Dit betekent dus, dat er 50.000 euro garant geplaats kan worden, u zult dan niets kwijt raken. Wanneer u dit bedrag overscheid heeft u een risico, en kunt u verliezen maken. Het is in zo’n geval geen slecht idee om het spaargeld te verspreiden over meerdere banken. Nu klinkt dat wellicht als een behoorlijk karwei, maar wanneer een bank ophoudt te bestaan bent u blij dat u het gedaan heeft.

* Sinds 2008 heeft u ook bij 100.000 euro een garantie op het terugkrijgen van het gehele bedrag! Er is echter een kans dat dit weer minder wordt, de kamer kijkt hier momenteel naar.

Schuld aan de bank

Heeft u een vorm van schuld aan de bank? Dan wordt deze bij ophouden niet kwijt gescholden, vaak komt (bijvoorbeeld de hypoteek) dan bij een andere bank te staan.

Plaats een reactie