Hoe sluit je de computer aan met kabels?

Wanneer je een computer koopt worden daar vaak alle benodigde kabels bijgeleverd. Een computer kan bijvoorbeeld niet zonder stroom. Je monitor en computer hebben allebei een voedingskabel welke je aansluit op het 230 volt netwerk. De kabel vanaf je monitor naar je computer is vaak blauw. Deze kun je aan de achterkant van je computer pluggen.

 

Toetsenbord aansluiten

Een standaard toetsenbord en muis worden vaak ook via de achterkant aangesloten. Je kunt aan het uiteinde van de kabel de kleur zien. Deze kleur correspondeert met de ingang achter in je computer. Vaak staat er ook een klein icoontje op. De audio ingang bevindt zich vaak ook aan de achterkant van een computer. Wanneer je werkt met een headset is dit echter niet echt praktisch. Vandaar dat je audio vaak ook aan de voorkant van je computer kunt aansluiten.

 

USB en randapparatuur

Veel randapparatuur zoals printers worden vaak aangesloten via USB-kabels. Deze worden geplaatst in de USB-poorten van een computer. Bij een computer kun je verlengkabels en verlengstukken in allerlei kleuren kopen. Tegenwoordig zijn veel netwerken draadloos, waardoor een netwerkkabel overbodig is. Echter moet deze wel aangesloten worden op de computer. De netwerkkabel kun je makkelijk achter in de computer klikken waardoor er verbinding met het internet gemaakt kan worden.

 

Wegwerken kabels

Het is belangrijk dat alle kabels netjes weggewerkt worden. Vaak worden deze kabels gewoon los ergens neer gelegd. Een bureaustoel kan vast komen te zitten in deze kabelbende en ook kun je hier over struikelen. Wanneer de kabels netjes weggewerkt zijn ziet dit er overigens ook nog eens netjes uit.

 

Kabels goed vastmaken

Check af en toe even of al je kabels nog goed vast zitten. Door het verschuiven van onderdelen kan een kabel namelijk los gaan zitten. Wanneer je nieuwe kabels nodig hebt kun je deze gewoon kopen bij een groothandel of computerwinkel. Computerkabels zijn vrij goedkoop, dus er hoeft niet veel vergeleken te worden.

Plaats een reactie