Hoe geld verdienen met affiliate marketing?

Bij affiliate marketing kan je geld verdienen door het (indirect) verkopen van producten van een andere aanbieder. Dit is een win win situatie aangezien zowel de verkoper als de verwijzer er geld aan over houden. Jij promoot immers het product en daar hoeft de aanbieder niets voor te doen. M4N is een voorbeeld van een bekende affiliate marketing aanbieder voor zowel adverteerders als exploitanten.


Principe

Wanneer we het over affiliate marketing hebben is er sprake van een driehoeksverhouding waarbij elke partij tevreden gehouden wordt. De belangrijkste twee partijen is de verkoper (jij) en de adverteerder. Hierbij promoot je een product van de aanbieder en krijg je een vast bedrag of percentage per verkoop. Een voorbeeld van een derde partij is M4N, M4N zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe adverteerders komen en dat alle bedragen goed worden uitbetaald.

affiliate uitgelegd

Geld verdienen

Bij affiliate kan je dus, in tegenstelling tot CPC, geld verdienen door te verkopen. Hierbij is het dus alleen aantrekkelijk bij branches met een hogere commissie rating aangezien je alleen verdiend wanneer er leads behaald worden. Het geld verdienen door middel van affiliates is dus betrekkelijk eenvoudig, aangezien je simpelweg een link plaatst met je eigen unieke code (eerst aanvragen) en vervolgens worden alle bezoekers die je doorstuurt via je site bekeken. Hierdoor is het mogelijk om bij te houden hoeveel leads je hebt behaald.

Aan de slag

Het aanmaken van een account op M4N is erg eenvoudig: het invullen van enkele gegevens is al voldoende. Wel moet je een (kleine) website bezitten om in aanmerking te komen voor de verschillende advertenties. Wacht voor het plaatsen van de banner altijd even of je goedgekeurd wordt.

Tutorials

  • Heb je een grote site met meer dan honderd bezoekers per dag? Probeer dan spaarprogramma’ s eens.
  • Heb je een kleinere meer gerichte site? Probeer dan een specifiek product te verkopen met een hoge winstmarge.

Plaats een reactie