Het beste toetsenbord kopen

Invoeren gegevens toestenbord

Het toetsenbord wordt bij een computer gebruikt voor het invoeren van gegevens. Het toetsenbord is een onmisbaar product en kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Bij een normale computer is er vaak een los toetsenbord. Bij een laptop zit dit toetsenbord vast in de laptop.

 

Soorten toetsenborden

Er zijn veel verschillende soorten toetsenborden. In Nederland gebruikt iedereen een QWERTY toetsenbord. Met deze letters begint het toetsenbord in Nederland. Belgische en Franse computergebruikers hebben een AZERTY toetsenbord. Een groot verschil is dat een aantal toetsen op een andere plek zit. Zo worden er in de Franse taal bijvoorbeeld veel tekens gebruikt welke wij in Nederland bijna niet gebruiken.

 

Aansluiten toestenborden

Je kunt het toetsenbord aansluiten met een USB-kabel aan je USB-poort of simpelweg via de achterkant van je computer. Tegenwoordig zijn er ook al draadloze toetsenborden. Deze werken via Bluetooth. Met een bluetooth ontvanger communiceert je toetsenbord met de computer. Je kunt dan overal waar je wilt typen. Tegenwoordig zijn er ook al afwasbare en laser toetsenborden. Een glas drinken over het toetsenbord gooien hoeft dus niet altijd meer een probleem te zijn.

 

Gebruik toestenborden

Het toetsenbord wordt het meeste gebruikt voor het invoeren van gegevens of het schrijven van teksten, zoals bijvoorbeeld in Word. Toetsenborden worden echter ook met spelletjes gebruikt en hebben vaak verschillende functies in computerprogramma’s. Er zijn daarom ook verschillende toetsenborden. Het is erg handig om bijvoorbeeld een toetsenbord te hebben met een numpad aan de rechterkant. Bij laptops ontbreekt dit vaak wegens ruimtegebrek. Wanneer het toetsenbord geen numpad bevat kan deze eventueel los gekocht worden. Een los numpad kan gewoon via USB worden aangesloten op een computer.

 

Toestenbord aanschaffen

Je kunt in veel winkels een toetsenbord kopen. Bij bijvoorbeeld een groothandel of een computerzaak. Kijk wel eerst goed waar je het toetsenbord precies voor wilt gebruiken. Het is niet nodig om 100 euro uit te geven voor een toetsenbord dat enkel gebruikt wordt voor wat typwerk. Het is wel een goed idee om even naar de ergonomie van het toetsenbord te kijken. Een ergonomisch toetsenbord vermindert de kans op RSI.

Plaats een reactie