GHB verslaving

Wanneer je regelmatig GHB gebruikt bestaat er een kans dat je verslaafd raakt aan de drug. Sinds kort is het bekend dat je wel dergelijk erg verslaafd kan raken aan het goedje en dat je afhankelijk kan worden van het heerlijke gevoel dat de GHB geeft.

 

De eerste week

Wanneer je begint met de GHB denk je lekker, dat geeft me een fijn gevoel. Je feest beter en je remmingen gaan open. Het is eenvoudiger om je te ontspannen tegenover een grote groep waardoor je er sneller bij kan horen. Dit beeld van de eerste week kan echter de hel van de rest van je leven vormen. Wanneer dit effect immers zo overweldigend wordt ga je meer willen. Je wilt het spul steeds vaker innemen en doordat er GHB tolerantie plaatsvindt heb je steeds meer nodig voor hetzelfde effect.

 

Meer GHB

Er bestaan serieus mensen die niet meer zonder de drug GHB kunnen leven. Doordat het lichaam steeds meer gewend raakt aan het stofje heb je meer nodig om het effect te bereikend. Wanneer je lichaam gewend is aan een dagelijkse hoeveelheid GHB zal je lichaam zich hier naar toe stellen. Wanneer je vervolgens een tijdje geen GHB neemt kan je lichaam van ontwenningsverschijnselen gaan vertonen die lijken op die van een alcoholverslaving. Wanneer je verslaafd bent aan GHB en je wilt stoppen dan is het verstandig om met een arts contact op te nemen.

 

Levensgevaarlijk

Wanneer je verslaafd bent aan GHB is dit levensgevaarlijk. Het is immers zo dat je steeds meer nodig hebt om het lekkere gevoel terug te krijgen. Door alle vervelende bijwerkingen en risico’ s kan er zomaar een vitaal orgaan uitvallen of je gaat  tegen de grond aan waarna je hersenletsel oploopt. Denk dan ook  goed na voordat je begint met GHB, je eerste kan namelijk voor eeuwig worden!

 

Plaats een reactie