Geschiedenis spam via mail

Het is een bekend feit dat veel mensen zich ergeren aan spam. Het verwijderen kost veel geld en daarnaast is er ook veel economische schade: dit kost immers meer dataverkeer en het zijn de internet providers die daar voor moeten op draaien. Tegenwoordig neemt de bescherming tgen de spam echter toe, het probleem is echter dat de spammers ook steeds nieuwere technieken ontwikkelen om hun mails te verzenden. Maar sinds wanneer bestaat spam via de mail eigenlijk?

Eerste spambericht

Het eerste bekende spam bericht werd verstuurd op 3 mei in 1978. Dit was een bericht van DEC wat nu niet meer bestaat. D marktingmedewerker Gary stuurde een aankondiging van een open huis vanwege de lancering van de nieuwe DEC-20 computers. Dit bericht werd verstuurd naar iedereen op het toenmalige ARPANET aan de westkust van de Verenigde Staten. Sindsdien is spam een fenomeen dat niet meer snel zal verdwijnen uit onze mailboxen.

Spam: hoe komen we aan de naam?

Voorheen was spam de merknaam van een bepaalde soort ingeblikt vlees. Het is danzij Monthy Python dat de naam spam zo populair is geworden voor de vervelende reclame. internet spam In een reclame om het verbod op sluikreclame voor gek te zetten werd er een filmpje gemaakt waarbij een stel vikingen spam spam spam spam lovly spam wonderful spam aan het zingen zijn.

Vervolgens ontstonden er veel discussies rondom spam. Moeten we spam weren of is de vrijheid van meningsuiting en privacy belangrijker? Hierdoor ontstonden de aanhangers van de term spam en van de term ham.

Tegenhangers van de strenge controle op span noemen zich wel eens ham. Dit kan natuurlijk grappig verklaard worden, aangezien ham meer kwaliteit heeft dan spam en daardoor een leuke tegenhanger is van deze term. De term ham wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt voor gewenste mails waarbij de spamfilters mail indexeren als ham of spam waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om mail als gewenst (ham) of ongewenst (spam) aan te duiden. Huidige spamfilters houden daar dan rekening mee. Tegenwoordig is het woord spam op genomen als een echt woord en mag SPAM nog niet gebruikt worden aangezien dat een geregistreerd handelsmerk is. Zo zie je maar weer hoe spam spam werd en SPAM SPAM blijft.

Plaats een reactie