Geen kater is voor de poes!

Het kan de beste overkomen: het feestje van gisteren was iets te gezellig geworden waardoor het alcohol iets te vrolijk in het rond heeft gevloeid. De gevolgen? Een behoorlijke hoofdpijn en de intentie om je maaginhoud eruit te gooien. Door de alcohol is het lichaam uitgedroogd en de kans dat je met het goede been uit bed stapt is ook erg klein. Met de tips in dit artikel ben je echter weer zo de oude, en zal je kater weg zijn als de poes!

Uitgedroogd

De meest bekende oorzaak van de kater is het gebrek aan vocht. Alcohol is een stof die ervoor zorgt dat er veel vocht uit je lichaam verdwijnt. Het is voor de lever immers een gif dat er snel uit moet. Wanneer je snel van het zwakke gevoel af wil is het dan ook erg verstandig om tijdens het nuttigen van alcohol en na afloop voldoende water te drinken. Limonade werkt waarschijnlijk ook, maar dat is nog niet bewezen.

Gif met citrus

Zoals ik in de vorige alinea al aangaf zorgt alcohol ervoor dat je een flinke dosis gif binnen krijgt. Het kan in zo’ n geval verstandig zijn om eens wat versgeperst sap van een citrusvrucht te nemen. Dit sap zorgt er namelijk voor dat de voornaamste gifstoffen weggevoerd worden. Wanneer er geen citrusvruchten in huis zijn kan je vanzelfsprekend ook gebruik maken van een ander gezond fruitstuk: van appels tot bananen… het helpt allemaal. Om het effect zo goed mogelijk te merken is het verstandig om het fruit op een nuchtere maag te eten.

kater

Eitje erbij

Wanneer je een kater hebt kan het helpen om de volgende ochtend een eitje te eten. Eieren bevatten immers eiwitten en in combinatie met het zetmeel van brood zorg je er op die manier voor dat je de gifstoffen gemakkelijker kan afvoeren. Wanneer je het ontbijt combineert met een slokje kamillethee en enkele theelepeltjes honing dan zal de afbraak van de gifstoffen helemaal een sprint nemen.

Plaats een reactie