Ei koken: hoe doe je dat?

Een lekker eitje koken

Eieren zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Wanneer je een ei kookt is het immers een rijke bron aan onder andere proteïnen (eiwitten) en vitaminen waardoor je er veel energie uit kunt halen. Een ei kan op meerdere manieren bereid worden waarbij je kan kiezen uit bakken, koken een omelet of een geklopt ei. In dit artikel bekijken we hoe je een lekker eitje kan koken binnen enkele minuten!

Water aan de kook

gekookt eiStop het ei in een pan en vul het pannetje vervolgens tot ongeveer twee centimeter boven het ei met water. Plaats het pannetje vervolgens op het gasfornuis en wacht totdat het water duidelijk gaat koken. Zet vervolgens de temperatuur wat leger zodat het water niet gaat overkoken.

Ei koken

Vervolgens moet je het ei laten koken. Je kan nu zelf bepalen of je liever een zachtgekookt of hardgekookt ei wilt hebben. Zelf vind ik een ei na een minuut of zeven het lekkerst, wanneer je hem echter erg zacht wilt koken (vloeibaar) dan moet drie minuten voldoende zijn. Wanneer het ei volgens jouw inzicht vervolgens klaar is haal je het pannetje van het gasfornuis om deze vervolgens onder een koude stromende kraan leeg te laten lopen. Op die manier is het pellen van het ei een stuk eenvoudiger.

Plaats een reactie