Een USB-stick aanschaffen

USB-stick

Wanneer je ergens gegevens mee naar toe moet nemen kan dit nog al eens een problem zijn. Een computer neem je niet zo snel mee en een laptop is ook niet altijd even handig. Een USB-stick kan daarin een perfecte oplossing bieden. Een USB-stick is een klein apparaatje dat je in een computer kan prikken om er zo gegevens op te zetten. Deze gegevens kun je in elke willekeurige computer gelijk weer gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de USB-stick in de andere computer te steken en wachten tot je bestanden geladen zijn.

 

Geschiedenis USB-stick

Waar USB-sticks eerst bestonden uit een paar megabyte, zijn er nu al exemplaren met een opslagcapaciteit van maarliefst 128 gigabyte. Dat is heel erg veel opslag voor een relatief lage prijs. USB-sticks werken via het zelfde principe als een harde schijf. Je kunt alle bestanden gewoon benaderen op de zelfde plek waar je al je andere bestanden kunt vinden.

 

Soorten USB-sticks

USB-sticks zijn er in vele soorten en maten. Wanneer je enkel wat Word documenten op wilt slaan is een variant van bijvoorbeeld 1 gigabyte ruim voldoende. Wanneer je echter veel films en muziek wilt opslaan is een grotere variant aan te bevelen. USB-sticks, vooral de varianten met weinig opslagcapaciteit, kosten tegenwoordig bijna niets meer. Vaak krijg je een USB-stick cadeau bij een bestelling ergens of worden deze weggegeven als relatiegeschenk. Er zijn ook USB-sticks te koop die vol staan met handige programma’s. Het is overigens aan te raden om af en toe een back-up te maken van je bestanden welke op de USB-stick staan. Ook is het verstandig om een wachtwoordprogramma op je USB-stick te installeren. Dan weet je zeker dat alle data niet gebruikt kan worden mocht je de USB-stick verliezen. Er zijn immers verhalen genoeg bekend van personen die een USB-stick hebben verloren met erg belangrijke informatie.

 

USB-stick kopen

Een USB-stick kun je bijna overal kopen. Zelfs in bijvoorbeeld sommige Albert Heijns kun je terecht voor wat “digitale opslag”. Een USB-stick kost niet veel meer dan een paar euro en gaat altijd mee. Tijdens je zoektocht naar een goede USB-stick zul je vele verschillende soorten en vormen tegenkomen. Zo zijn er speciale USB-sticks voor kinderen, welke er vrolijk uit zien, maar ook zeer zakelijke USB-sticks voor in het bedrijfsleven.

 

1 Reactienaar “Een USB-stick aanschaffen”

 1. Tech66 schreef:

  Beste,

  Leuk stuk!

  Even een toevoeging op dit onderwerp. Tegenwoordig is de usb ook multifunctioneel. Het wordt niet meer alleen gebruikt als ‘wandelende opslag’.

  gr.

  Lieke

Plaats een reactie