Een goede computermuis kiezen

Een computermuis gebruik je om op een computer te navigeren. Met de muis kun je programma’s aanklikken welke je wilt gaan gebruiken. De muis is een handig hulpmiddel bij het besturen van je computer en wordt ook vaak gebruikt in diverse spellen.

Soorten computermuizen

Er zijn verschillende soorten muizen te koop. Het grootste verschil tussen muizen is dat de ene muis draadloos is en de ander met een draad aan de computer verbonden zit. Wanneer je muis draadloos is verbonden gaat dit vaak via een USB-ontvanger welke communiceert met de muis. Deze USB-ontvanger stop je gewoon in een USB-poort van je computer. Het grootste nadeel bij draadloze muizen is dat de batterijen af en toe vervangen dienen te worden wanneer deze leeg zijn. Je hebt echter wel veel vrijheid met een draadloze muis.

 

Voordelen draad

De muis welke met een snoer verbonden zit aan de computer heeft nooit last van haperingen of stroomtekort. De muis met snoer kun je vaak op twee manieren aansluiten. De ene manier is via een USB-poort, de andere manier is om de muis aan te sluiten aan de muisuitgang van je computer. Deze is vaak aan de achterkant te vinden.

 

Ontwikkelingen muis

Vroeger was de muis een apparaat met een balletje in het midden en slechts twee knoppen. Tegenwoordig zijn muizen zo geavanceerd dat je er zelfs mee op vloerbedekking kunt muizen. Elke muis is nu ook voorzien van een scrollwieltje, waarmee je makkelijk door pagina’s heen kan bladeren.

 

Computermuis aanschaffen

Wanneer je een computermuis wilt gaan kopen moet je jezelf eerst afvragen waarvoor je het gaat gebruiken. Voor het surfen op internet kan een simpele muis voldoen. Wanneer je er echter games mee wilt gaan spelen is het handig om een muis te kopen met verschillende functieknoppen. Deze muizen zijn vaak iets duurder maar hebben bijvoorbeeld als voordeel dat je de reageersnelheid met een druk op een knopje kunt verhogen of verlagen. Een computermuis is in elke computerwinkel te koop.

3 Reactiesnaar “Een goede computermuis kiezen”

  1. kaasbol schreef:

    jammer dat deze informatie niet compleet is

  2. Haans schreef:

    Ik was inderdaad aan het twijfelen tussen een draadloze muis en eentje met draad. Je hebt wel gelijk dat ze vaak haperen. Bedankt voor de tips!

  3. hikmate schreef:

    Hey, ik zag je website staan bij ciao, mooie website! Echt professioneel gemaakt!!

Plaats een reactie