DVD-rom drive uitzoeken

Vroeger stond alle data, programma’s en spelletjes op floppy’s. De opslagcapaciteit van deze floppy’s was erg laag en daarom maakte de Cd-rom zijn intrede en werd razend populair. Om deze Cd-roms af te spelen in een computer heb je een Cd-rom drive nodig. Tegenwoordig hebben bijna alle computers alleen nog maar een DVD-Rom drive. De opslag van een DVD is vele malen groter.

 

Functie  & installatie

De Cd-rom drive en DVD-Rom drive zitten vaak vooraan in de computer ingebouwd. Je drukt op een knopje en er komt een platform uit waarom je een CD of DVD kan plaatsen. Het grote voordeel van een DVD-Rom drive is dat deze ook CD’s kan lezen en afspelen. De DVD-Rom kan de gegevens lezen en omzetten naar beeld. Bij een laptop zit de drive vaak aan de zijkant. Netbooks hebben vaak geen DVD-Rom drive omdat daar simpelweg geen ruimte voor is.

 

Overstappen DVD-rom drive

Wanneer je over een Cd-rom drive beschikt en wilt overstappen op een DVD-Rom drive moet je deze eerst kopen. Voor ongeveer 20 euro heb je al een DVD-Rom drive die je DVD’s en CD’s af kan spelen. Het is misschien handig om iets meer te besteden en een DVD-rom drive en brander in één te kopen. Het grote voordeel hiervan is dat je dan bestanden vanaf je computer makkelijk op DVD kunt branden. Vaak zitten deze twee-in-één drives automatisch al in nieuwe computers.

 

Externe drives

Tegenwoordig zijn er ook externe drives te koop. Deze kunnen Cd’s, Dvd’s en Blu-ray disks aflezen en branden. Je kunt deze makkelijk aansluiten op je computer via een USB-aansluiting. Deze externe drives zijn echter wel vrij prijzig en alleen nodig als je ook daadwerkelijk van plan bent om blu-ray disks af te spelen en te branden.

Plaats een reactie