DVD-9 branden

DVD-9

In deze tutorial bekijken we hoe je DVD-9 met dubbele lagen kan kopiëren en branden. Dit gaat namelijk wat anders dan de normale DVD-5.

DVD fab

DVDFab

Voor deze tutorial heb je DVDFab nodig. Hiermee kan je de beveiliging van een DVD eenvoudig verwijderen waarna het maken van een kopie eenvoudiger is. Voordat je hiermee aan de slag kan dien je een licentie voor het programma te kopen of de proefversie te downloaden.

Instellingen DVDFab

Plaats de DVD in je laatje en start DVDFab op. In scourse moet je DVD laatje staan en als target je DVD.  Kies vervolgens één van de volgende opties:

Volledige DVD – de gehele DVD zal op de andere DVD geplaatst worden zoals hij is. De menu’s, het geluid en de ondertitels worden meegenomen en je hebt op die manier dus een volledige DVD. Druk op start om hiermee te beginnen.

Hoofd film

DVD 9

  • Je kan ook de optie hoofd film kiezen in het menu. In dit geval zal alleen de film gebrand worden en zaken als extra’s, introducties en menu’s worden weggelaten.
  • Splitsen – Met de optie splitsen kan je een DVD-9 op twee DVD-5 DVD’s plaatsen. Dit is in verhouding goedkoper en de kwaliteit blijft behouden.
  • Aanpassen – Wanneer je sommige extra’s wilt behouden is deze mode wat voor jou. Hier kan je kiezen welke onderdelen van de DVD je graag wilt behouden.

Nadat je een mode hebt gekozen kan je beginnen met het proces. Plaats de lege DVD en de inhoud zal er op gekopieerd worden! Met DVDFab kan je snel legale DVD’s kopiëren voor eigen gebruik of als back-up.

1 Reactienaar “DVD-9 branden”

  1. Dvdfab is eeen heel prachtig programma om dvd’s te branden,en nog zoveel meer ben er altijd tevreden over geweest.

    Getekend Ghislain.!!

Plaats een reactie