Dropshippen: de beste dropshippers bekeken

Een webshop starten is een behoorlijke onderneming: geld investeren en ervoor zorgen dat er voldoende voorraad is. In dit artikel gaan we echter het fenomeen dropshipping bekijken, waarbij een buitenlandse leverancier alles afhandelt. Op die manier kan je alle waar goedkoop inkopen en met een leuke winstmarge weer verkopen. In dit artikel bekijken we enkele bekende dropshippers waarmee het prettig zaken doen is.


 

Dropshippen

Maar wat is dropshippen eigenlijk? Bij dropshippen zoek je een leverancier in het buitenland die massaal produceert en daardoor goedkope prijzen kan hanteren. Het voordeel is dat in Nederland maar weinig mensen gehoord hebben van dropshippers: dit voordeel kan je gebruiken om de producten met een leuke winst door te verkopen. Zelf heb ik ook enkele dropship webwinkels waar ik Wii controllers en DS flashkaartjes verkoop. Daar verkoop ik ze ongeveer drie keer zo duur als de inkoop kost.

De voor en nadelen

Een groot voordeel van dropshippen is de grote winstmarge, een nadeel daar in tegen is de wetgeving in Nederland. Volgens de wet van kopen op afstand dient de verkoper veertien dagen na aankoop een retour te accepteren. Daarnaast is het zo dat de tijd die de verzending bedraagt meestal acht tot negentien dagen is. Een manier om dit te ontwijken is door de producten eerst naar het huisadres te laten sturen en vervolgens op te sturen naar je potentiële klanten. Een nadeel hiervan is dat het verzenden extra geld kost en dat je met een deel van de voorraad kan blijven zitten.

Zelf gebruik ik een systeem waarbij alle orders in .CSV formaat worden opgeslagen. Deze .CSV bestanden upload ik vervolgens naar de server en ik reken af. De rest gaat volautomatisch aangezien de dropshipper alle bestellingen naar de juiste mensen stuurt. Toch krijg ik vaak mails binnen van mensen die het te lang vinden duren, of niet goed gelezen hebben. Wanneer iemand een product wil retourneren dan accepteer ik dat en verkoop ik het product opnieuw via een site als Marktplaats.

Wanneer je gaat beginnen met dropshippen is het belangrijk om duidelijke voorwaarden op te stellen. Op die manier komen er geen conflicten tussen de jij, de verkoper, en anderzijds de koper. Wanneer je bijvoorbeeld een Chineze leverancier hebt (wat vaak het geval is) is het van belang om te vermelden dat de producten buitenlandse teksten kunnen bevatten. Daarnaast is het van belang om gegevens als de levertijd, garantie en retour op te stellen. Zelf laat ik de mensen die iets retour willen zenden altijd zelf de verzendkosten betalen.

Enkele dropshippers

Focalprice

Focalprice is een dropshipper die ik zelf gebruik voor het verschepen van Wii afstandsbedieningen en DS flashkaarten. De winkel is redelijk onoverzichtelijk waardoor het voor beginners nog wel eens lastig kan zijn om de weg te vinden. Focalprice heeft een vergelijkbaar aanbod als dat van DealExtreme en ken teen leverijd van zo’ n negentien dagen: het is dan ook van belang dat je de klanten goed informeert over deze lange verzendtijd.

DealExtreme

Bij DealExtreme kan je ook perfect terecht wanneer je allerlei leuke gadgets wilt gaan verkopen. Van schokpennen tot controllers en lege DVD’ s: ze hebben het allemaal! Betalen kan, net zoals bij de andere dropshippers, via PayPal of een CreditCard.

Price Angels

Price Angels is vooral handig voor het verkopen van DS flashkaarten, aangezien het aanbod erg groot is. Alle soorten flashkaarten die je maar kan bedenken worden verkocht in de flashkaartenshop: en dat allemaal tegen schappelijke prijzen.

Pas op: bedrog

Het probleem met de buitenlandse dropshippers is het gebrek aan houvast. In beide richtingen kan men zich afvragen met wie er nu eigenlijk zaken worden gedaan. Wanneer je een vrij onbekende dropshipper gaat uitproberen is het dan ook verstandig om eerst wat kleine dingetjes thuis te laten bezorgen: op die manier ben je er zeker van dat alles ook goed aankomt bij je klanten. Daarnaast is het zo dat deze bedrijven een behoorlijke omzet per dag behalen waardoor de service tegen over klanten nog wel eens wat minder is. Wanneer iets kapot is kan je vaak een RMA aanvragen: vaak heeft dit echter geen nut aangezien deze bedrijven zich vaak in China bevinden.

Feit blijft dat dropshipping erg interessant is voor websites die een eigen webshop willen beginnen zonder dat ze moeten letten op de verzending van de producten en het bijhouden van de voorraad. Je zal er niet rijk mee worden, maar wanneer je er slim mee omgaat en de klanten de service bieden die ze verwachten valt er een leuke winstmarge te halen.

Heb jij ervaringen met bepaalde dropshippers of dropshippen in het algemeen? Laat het ons weten!


2 Reactiesnaar “Dropshippen: de beste dropshippers bekeken”

  1. Max schreef:

    Je kan beter dropshippen met Europese leveranciers. dat doen wij ook.

  2. Peter schreef:

    Hoe zit het eigenlijk met de dropshipping bij PA? Krijgt de uiteindelijke klant ook dezelfde envelop binnen als wij krijgen, of zonder de logo’s ed?

Plaats een reactie