De computerbehuizing: welke behuizing is goed?

Op het eerste gezicht lijkt de behuizing van een computer niet veel meer dan een metalen kast met een aanknop. Echter is de behuizing van een computer wel degelijk belangrijk en is het veel meer dan een lomp groot ding dat in de weg staat. Een goede behuizing zorgt namelijk voor een optimale koeling en geluidsdemping. Wanneer de warme lucht niet weg kan uit een computer kan dit tot oververhitte onderdelen zorgen. Onderdelen als harde schijven, grafische kaarten en DVD spelers produceren namelijk allemaal warmte. Het is dus belangrijk dat de kast een goede luchtstroom heeft. Als deze lucht niet weg kan gaat dit ten koste van de levensduur van deze hardware.

Bij een computer behuizing dient er eerst naar het materiaal gekeken te worden. De behuizing van de computer moet van stevig materiaal gemaakt worden. Het liefst een soort materiaal dat warmte goed afvoert en geluid zo veel mogelijk dempt. De kast moet stevig zijn en niet indeuken als er druk op komt te staan. In de kast zelf moet er ruimte genoeg aanwezig zijn voor het monteren van verschillende onderdelen, zoals een moederbord. Wanneer er weinig ruimte aanwezig is kan het monteren of vervangen van het moederbord namelijk problemen opleveren omdat onderdelen worden beschadigd.

 

Montage en assemblage

Verder is het belangrijk dat de systeemkast ook over voldoende, stevige montage punten beschikt om hardware zoals een harde schijf of DVD speler in te bouwen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat een harde schijf naar beneden kan vallen. Ook is het belangrijk dat deze hardware goed vast zit voor het voorkomen van trillingen. Dit is niet alleen schadelijk voor de hardware maar kan ook erg luidruchtig zijn. Verder is het belangrijk dat er ruimte is voor ventilatoren in de systeemkast. De warme lucht moet namelijk plaatsmaken voor nieuwe, frisse lucht.

Voor het kopen van een behuizing voor een computer kun je het beste naar een computerwinkel gaan. Het personeel kan je daar vak goed helpen om een juiste keuze te maken.

2 Reactiesnaar “De computerbehuizing: welke behuizing is goed?”

  1. Kay schreef:

    Goede tips, wil een nieuwe aanschaffen en kwam hier terecht.

Plaats een reactie