De beste en mooiste filmmuziek

Shawshank Redemption

De film is wereldwijd geprezen en staat op onze Nederlandse film Moviemeter zelfs op de eerste plaats. Zoals je mag verwachten gaat dit meesterwerk vergezeld door een prachtige soundtrack vol dynamiek en hoop die precies past bij het beklemende klimaat in de gevangenis. Wanneer je de film nog niet hebt gezien wordt het echt eens tijd dat dit gaat gebeuren!

Godfather theme song

Wie kent hem niet, de klassieke film met de klassieke soundtrack. Enkele trompetten luiden het begin van het stuk in om te worden begeleid tot meer dynamiek. Dit past precies bij de sfeer van de film waardoor het nummer ook zo bekend is. Van romantiek tot wanhoop: het nummer beschrijft alles wat de film is.

Requim for a Dream

Een erg indrukwekkende theme van Requim for a Dream. Dit nummer wordt ook op YouTube vaak gebruikt voor de heftigere momenten. Weinig mensen weten precies waar dit nummer vandaan komt, maar het is een waar meesterwerk! In de film Requim for a Dream volgen we meerdere mensen die door hun verslaving ontzettend in de problemen komen. De wanhoop spat van het nummer af!

Forrest Gump

Forrest Gump bracht ons een mooi verhaal over een handicap vergezeld met veel humor, hoop en toevalligheden. De film is erg vrolijk, ook al gaat het soms over de ergste dingen. Je weet het immers. Het leven is als een doos met bonbons… je weet nooit wat je zal krijgen of meemaken..

Lord of the Rings

Laten we voor het gemak de gehele trilogie mee nemen. Lord of the Rings bracht ons een geweldig avontuur gevuld met prachtige muziek. Het verhaal van Tolkien is op een prima manier verfilmd (ja, verfilmingen kunnen dus werken) waarbij het verhaal belangrijker is dan de acteurs die er in mee spelen. Spektakel over de top in de veldslagen, een echte aanrader!

Jurrasic Park

Precies de muziek die je zou verwachten bij een Jurassic Park film. Dino’ s op een onbekend eiland, mysterieus en vol met avontuur!

Matrix

Ik ben geen grote fan van de Matrix, maar dit nummer past er toch wel erg goed mee. Het begint mooi en volgt met een heftige bas… een goed nummer voor een film met een aparte en duistere sfeer.

Titanic

Snif snif.. alhoewel je de geschiedenis al weet is het geheel toch indrukwekkend om te bekijken. Het nummer past precies bij het verdriet aan het eind van de film, het hart gaat door maar de ziel verdwijnt door de kou. Toch blijft de herinnering bestaan.

Indiana Jones

Altijd gaat hij op avontuur. Deze man heeft toch een prachtige trilogie neergezet waarbij de meningen over het vierde deel verschillen. Naar mijn mening is de soundtrack in ieder geval dik in orde!

Saving Private Ryan

Een laatste mooie toevoeging, de soundtrack van Saving Private Ryan. In het begin voel je de dreiging en het verdriet terwijl we in het midden meer overgaan op de heroïsche elementen van de muziek. Aan het einde gaan we helemaal los met een laatste schreeuw voor de overwinning!

filmmuziek

Nummer toevoegen? Kritiek? Plaats gerust een reactie (;

2 Reactiesnaar “De beste en mooiste filmmuziek”

  1. bb schreef:

    Tip: Kijk eens naar de (film)muziek van Hans Zimmer

Plaats een reactie