De beste brandprogramma’ s

Bij het branden van een film of een muziekcd is het van belang om een goed programma te gebruiken. Hierbij kan je vaak kiezen tussen gratis en betaalde programma’ s. Vaak is een gratis programma al genoeg, alhoewel het gebruiken van een betaald programma het gebruikersgemak vaak verhoogd. In dit overzicht zetten we de beste brandprogramma’ s op een rij zodat je altijd het juiste programma voor de juiste taak kan gebruiken.

Filmmachine

filmmachine 2

Filmmachine is een erg eenvoudig programma. Je kan er dan ook niet veel mee en het programma is er vooral om films te branden op een DVD. Danzij de eenvoudige bediening kan je eenvoudig ondertitels toevoegen en het is mogelijk om elk formaat film op het programma te zetten. Hierdoor is de Filmmachine vooral een verdienstelijk programma voor de minder veeleisende en minder ervaren mensen.

Nero

Nero is populair, en dat is niet voor niets. Nero wordt vaak meegeleverd met een nieuwe brander of computer, al dan niet als probeerversie. Het programma is eenvoudig te bedienen en is tegelijkertijd erg veelzijdig. Je kan het programma al voor een paar tientjes aanschaffen en dan kan je er jaren mee vooruit.

Dankzij de handige menu’ s kan je snel de juiste programma’ s openen voor de juiste taken waardoor dit programma ook prima te gebruiken is voor de minder ervaren gebruikers. Nero kan je aanschaffen voor ongeveer zeventig euro en je kan een gratis demo downloaden vanaf de Nero site.

CDburner XP Pro

CDburner XP Pro

Een gratis brandprogramma dat vooral veel gebruikt werd/wordt op Windows XP. Het programma doet het echter ook prima op de nieuwere versies van het bekende besturingssysteem. Het programma is geheel Engelstalig maar heeft voldoende functies. De bekendste formaten worden ondersteund waarbij de mogelijkheid tot het branden op een DVD-9 (dubbele laag) jammer genoeg niet mogelijk is. De bediening is eenvoudig en zal voor niemand problemen opleveren. CDBurner XP Pro download je gratis vanaf de site van de makers!

ImgBurn

imgburn

ImageBurn of kortweg ImgBurn is nog steeds mijn persoonlijke favoriet als het aan komt op de gratis brandprogramma’ s. Het programma kent immers een gemakkelijk gebruikersmenu waardoor je snel bij de juiste mogelijkheid terecht komt. Het motto van ImgBurn is dan ook weg met de toeters en bellen en hup hier zijn de echte functies die je nodig hebt.

ImgBurn is Engelstalig maar erg gebruikersvriendelijk aangezien het programma bekende brandfouten automatisch corrigeert. Alhoewel de naam anders zou doen vermoeden kan je met ImgBurn meer doen dan alleen ISO (=image) bestanden branden. Wanneer je bijvoorbeeld Video_TS bestanden wilt branden kan je dat eenvoudig doen via het programma en de optie folders op DVD branden. Ook ImageBurn download je gratis van de site van de maker.

2 Reactiesnaar “De beste brandprogramma’ s”

 1. CDex schreef:

  Goed nieuws, sinds enkele maanden wordt het gratis brandprogramma CDex weer geupdate. Zeker een interessante optie voor bezitters van een Windows PC.

  • kees kramer schreef:

   Ik wil videoOpnames vhs die nog op harddisk staan wegschrijven totaal per band is het aantal 12gB
   Kan ik zo aan de gang met dat programma..?

Plaats een reactie