Bloggen: meer bezoekers

Heb je een blog maar blijven de bezoekers weg? Heb je zoveel zinnigs te melden maar blijven de zinnige reacties van je bezoekers weg? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wanneer je rekening houdt met de volgende zaken is de kans op het behalen van succes al een stuk groter. Hell, misschien word je site zelfs net zo succesvol als antwoordnu.nl!

Druk… te druk!

Maak er geen circus van. Wanneer je tientallen dansende afbeeldingen hebt en Rock You op de achtergrond dan kan dit bezoekers weg jagen. Je hebt het vast wel eens mee gemaakt… je bezoekt een site en je schrikt je een hoedje. Plotseling komt er knalhard een nummer van je minst favoriete band uit de luidspreker… daar moet je weg!

Gramaticar ne speling

Zoals je hierboven kan zien is het extreem storend wanneer je geen goedlopende zinnen kan maken. Een foutje zo hier en daar is vanzelfsprekend acceptabel, maar daar moet het dan ook bij blijven. Wanneer de het geheel te simpel neerzet zal je al snel bezoekers verliezen die liever bij iemand op bezoek gaan die de Nederlandse taal wel redelijk beheerst.

Blog praten

Lang

Daarnaast is een te lang bericht ook een killer. Een pagina met 3000 woorden lijkt misschien heel wat, maar het kan heel veel bezoekers afschrikken. Wanneer je een site bezoekt en er staat in Google een punt dat je wilt weten en de tekst gaat over twintig dingen tegelijk dan ga je al snel op zoek naar een site waar het antwoord snel te vinden is. Maak je site dus niet te complex en onhandig!

Design

Daarnaast is het design de sleutel. Wanneer je de tekst amper kan lezen doordat de letters dezelfde kleur zijn als de achtergrond kom je ook niet erg ver. Wanneer je succesvol wil zijn is het dan ook van belang dat je het design overzichtelijk en mooi houdt.

Conclusie

Zorg dus voor een zinnige blog met een duidelijk design zodat je alle potentiële bezoekers niet meteen wegjaagt. Blijf berichten toe voegen en ga door totdat je je doel bereikt!

Plaats een reactie