Bezoekers kopen: heeft het nut?

1000 bezoekers voor een euro! Een euro? Ik bied 10.000 bezoekers voor de helft! Tegenwoordig staat het internet vol met leuke advertenties waarin bezoekers voor sites worden aangeboden. Een hoge conversie wordt beloofd met terugkerende bezoekers en een stijgende ALEXA rank als gevolg. Allemaal leuk en wel… maar is dat eigenlijk wel waar?


 

Lucratieve manier man adverteren..

Veel mensen denken: hé, zelfs met een conversie van een procent haal ik hier nog een leuke winst uit! Ook ik dacht ooit zoo en ik probeerde het eens uit bij een aanbieder. Ik kocht 8000 bezoekers voor een paar euro op een webmaster forum. Ach, wat is acht euro dan ook, en zeker voor zo veel bezoekers? Toch… hebben deze bezoekers mij geholpen en zullen ze u ooit helpen?

Niet positief…

Het antwoord is jammer genoeg nee… het heeft uiteindelijk geen positieve effecten gehad op mijn ranking of inkomsten. Uiteindelijk heb ik er ongeveer een cent aan overgehouden van zo’n AdSense advertentie waarbij je een 0,0X bedrag per 1000 weergaven ontvangt. Geweldig. Toch besloot ik om dit fenomeen wat nader te onderzoeken om te bekijken waar het mis ging.

Dromen zijn bedrog

En uiteindelijk werd ik weer uit mijn droomwereld getrokken. Dit soort zaken proberen bezoekers te faken door een leuk klikspel of een proxy server die automatisch een aantal keer jouw leuke site bezoekt, Het zal wellicht leuk zijn voor de ALEXA rang, dat weet ik niet, maar zelfs als dit het geval zou zijn… so what? Wat schieten we daar nu meer op? Uiteindelijk gaat het immers om de bezoekers en de winst die we er uit halen en die zie ik hier niet.

Uiteindelijk is het kopen van bezoekers een lucratieve manier van adverteren, echter niet voor ons de webmasters maar voor de verkopers van dit verkeer.

Plaats een reactie