Beginnen met duurzaam beleggen

De Economische Crisis hakt er bij veel mensen behoorlijk in. Banen raken verloren, aandelen verliezen hun waarde… Het eind van de recessie lijkt echter te komen. In tijden als deze is het verstandig om op te letten, wanneer u gaat beleggen. Het is verstandig om in zo’n geval duurzaam te beleggen. Voorheen kocht en verkocht men maar wat, maar in deze duistere tijden let iedereen wat meer op hun geld.

  1. Wat is duurzaam beleggen?
  2. Welk fonds past het best bij u?

Duurzaam beleggen

Wat is duurzaam beleggen?

Voorheen investeerde veel mensen, vaak zonder het zelf te weten, in ongepaste zaken als wapens. Met duurzaam beleggen wordt de kans dat dit gebeurt kleiner. Deze vernieuwde fondsen die claimen dit aan te bieden, brengen de nodige voordelen met zich mee. Zo is de kans op het investeren in een onbetrouwbare zaak kleiner geworden. Tevens praten deze fondsen meer met de aandeelhouders, en houden ze rekening met de eisen van deze. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam beleggen: het dekt de kosten beter, en het is zowel financieel als sociaal een verstandige wijze van beleggen.

Verschillende fondsen

  • Aandelenfondsen:  ‘meest voorkomend: u investeert altijd in een bepaalde richting.
  • Obligatiefondsen: onzekerder vast te stellen of het duurzaam is, vooral in bepaalde landen. Toch een wijze manier van beleggen, gezien het lage risico.
  • Gemengd: doen aan beide.

Plaats een reactie