5 tips om veiliger te beleggen

Beleggen is een interessante manier om het vermogen op een snelle manier flink te vergroten. Toch komen er veel risico’ s met deze methode aangezien de koersen in elkaar kunnen zakken als een kaartenhuis. Na de ramp bij 9/11 werden er bijvoorbeeld miljarden euro’ s aan verlies gedraaid doordat de koersen flink zakten.

Verdiep

Wanneer u nog nooit heeft belegd is het verstandig om eerst wat Boeken te lezen over het principe. Neem contact op met mensen die er wat meer van af weten en zorg ervoor dat u ten minste de basiskennis over de beurs kent. Op die manier verkleint u de risico’ s al flink!

Bestudeer de beurs

Maak er geen loterij van: bestudeer de beurs nauwlettend en probeer een prognose voor de koers te maken. Denk goed na een maak geen overhaastte beslissingen, op die manier is de kans op succes groter.

Genoeg geld

Zorg ervoor dat u voldoende geld heeft om te beleggen. Wanneer u aan het einde van de maand net voldoende geld heeft voor een plakje brood is het niet aan te raden om er aan te beginnen. Het blijft immers een schot in de roos waarbij u er nooit zeker van kunt zijn dat het geld weer terugkomt.

beurs

Nieuws

Volg de actualiteiten en wees er snel bij. Bij positief nieuws over een bepaald product van een bedrijf is het verstandig om een aanzienlijk bedrag te stoppen in de aandelen. Vaak stijgen de koersen flink na goed nieuws!

Overdrijf het niet

Ga niet meteen al je vermogen beleggen in een bepaald aandeel: nee, wacht het rustig af en neem weloverwogen keuzes. Begin met weinig en investeer meer wanneer je veel geld verdient met het beleggen.

Plaats een reactie