Speciaal voor mijn 200e artikel beschrijf ik mijn ervaringen met infoNU. Op infoNU kan iedereen artikelen publiceren. Hier krijg je een vergoeding voor: vijftig procent van de weergaven. Maar hoe begin je nu echt met het verdienen van geld, en waar moet je op letten?
InfoNU bestaat ondertussen alweer 2,5 jaar, en er zijn al meer dan 27.000 artikelen geschreven. Veel mensen vergelijken infoNU met Wikipedia, maar er zijn toch duidelijke verschillen. Zo ontvangen de schrijvers (infoteurs) op infoNU een vergoeding. Het is echter niet infoNU die geld betaald voor de artikelen. Nee, Google Adsense betaald de gebruiker. De website begon met slechts enkele artikelen en infoteurs, maar is in die twee en een half jaar erg snel gegroeid. Het ledenaantal is de tienduizend al gepasseerd, en dagelijks komen er nog infoteurs bij. Maar hoe werkt het systeem nu precies?
InfoNU werkt met Google Adsense. Wanneer je artikelen publiceert, komen daar automatisch advertenties bij. Deze advertenties worden altijd gebaseerd op de inhoud van de tekst. Je ontvangt echter pas inkomsten, wanneer je een Adsense account hebt aangemaakt. Het registreren van je eigen Adsense account is gratis, en erg simpel. Je hoeft alleen enkele gegevens achter te laten. Wanneer het account wordt goedgekeurd, ontvang je een code welke je eenmalig moet invoeren op infoNU. Vervolgens ontvang je vijftig procent van de weergave op je artikelen.
Dit is niet met zekerheid te zeggen. Dit hangt van de onderwerpen af (financieel heeft bijvoorbeeld beter betaalde advertenties) maar ook van het aantal bezoekers. Er zijn infoteurs die bijna niets verdienen, en er zijn infoteurs die elke maand meer dan honderd euro verdienen.
Een onderwerp verzinnen
Je kan niet zomaar beginnen met schijven, nee, je hebt eerst een onderwerp nodig. Dit onderwerp kan alles zijnL of je nu een tutorial wilt schijven, of een stuk over een beroemdheid. Je kan natuurlijk inspiratie opdoen, door op zoek te gaan naar onderwerpen op informatiebronnen als het internet.
Schijven
Bij het schijven van een artikel moet je aan het doel van infoNU denken: informeren. Blijf dus zo objectief mogelijk, en schijf het artikel zo duidelijk mogelijk. Het is verstandig om het artikel in een tekstverwerker als World of Google Docs te schijven, op die manier haal je de spelfouten er gemakkelijker uit.
Opmaken
Een artikel zonder opmaak ziet er niet mooi uit. Op InfoNU kan je artikelen opmaken door middel van simpele codes. Deze codes staan bovenin de balk aangegeven. Door een tekst te selecteren en de juiste code te kiezen kan je bijvoorbeeld een tekst dik drukken.
En wachten maar!
Vervolgens moet je wachten totdat het artikel gekeurd wordt. Dit duurt normaal niet meer dan 24 uur. Bij de keuring kijkt het team van keurders naar bepaalde fouten. Wanneer er geen storende fouten gevonden worden, zal het artikel geplaatst worden.
Vooral in het begin schreef ik erg slecht, en deed ik erg veel fout. Door niet in de volgende valkuilen te vallen zal je artikel sneller worden goedgekeurd:
Maak je geen zorgen, het keuren valt best mee. Wanneer je gewoon goede artikelen plaatst worden ze vlot goedgekeurd. Ook helpt het team je altijd goed op weg, wanneer je een fout maakt.
Bezoekers zijn fijn, aangezien ze voor geld zorgen. Wanneer je veel bezoekers wilt hebben, zal je promotie moeten maken. Het promoten van artikelen is erg simpel, en kan gedaan worden via nieuwssites. Enkele voorbeelden van nieuwssites:
Voor het ontvangen van bezoekers is een hoge positie in Google ook belangrijk. Zorg dus voor logische zoekwoorden en een pakkende titel!
Forum
Op het forum is het eigenlijk altijd wel gezellig. Hier discussiëren de infoteurs over de onderdelen van de site, en praten sommige mensen over koetjes en kalfjes. De moderators lezen het forum ook, waardoor er altijd ruimte is voor feedback.
Prijzenloterij
Na elke 2500 artikelen wordt er een mooie prijs verloot. Per geschreven artikel ontvang je een lot, waarmee je vervolgens weer wat meer kans maakt.
Maandelijkse acties
In de maandelijkse acties worden er prijzen verloot. Het kan dan gaan om geluk, kwantiteit of kwaliteit. Maandelijkse acties komen vaker voor, en er worden meer prijzen verdeeld.
Aanmelden
Aanmelden op infoNU is eenvoudig: je kiest een gebruikersnaam en een wachtwoord. Vervolgens moet je jouw e-mail bevestigen, en kan je beginnen met het publiceren van artikelen.
Ik ken nog zo’n site.
Xead is wel een leuke site; en ik deel graag m’n ervaringen.
Alle begin is moelijk, als je zo’n 10 a 20 artikels hebt zal je niet veel geld zien op een korte duur. Ondertussen heb ik er zo’n 30 geschreven, en ik verdien ongeveer elke dag 1 euro. 1 euro klinkt misschien niet veel, maar het zijn maar 30 artikeltjes. Als je je blijft inzetten en misschien wel aan 300 artikels geraakt is dat 10 euro per dag! Dat noem ik een mooie bijverdienste!
Je wordt beloond met Xpoints, en met de Xpoints kan je geld aanvragen. Je krijgt zoveel percent van de winst naargelang je schijftalent. Ben je een goede, deftige, en originele schrijver haal je 100 % van de winst binnen.
Ik heb ook Infoyo, Infonu en Foobie gebruikt, maar eerlijk gezegd blijf ik bij Xead. Bij de vorige sites moet een medewerker je artikels keuren, bij Xead hoeft dat niet. (Xead heeft een ingebouwde controle. Als je te weinig (juist geschreven 😛 ) tekst, krijg je een melding wat er nog beter kan!
Ik geef mijn mede blog schrijvers 100% van hun adsense inkomsten, lijkt me niet meer dan fair…
Tsja, het is natuurlijk net wat je businiss model is…
als je ervoor moet werken, dan is het toch geen gratis geld?
Klinkt interessant, maar heb je er zelf iets mee kunnen verdienen?