Wat is spam?

Spam wordt vaak gebruikt als een verzamelnaam voor ongewenste mailberichten verzonden in grote aantallen. Spam wordt meestal aangeduid met ongewenste mail, alhoewel spam ook kan voorkomen op websites in de vorm van links met als doel het verspreiden van reclame. Spam is te herkennen aan het feit dat de berichten naar een erg grote groep worden verzonden waarbij de doelgroep slechts een klein percentage is van de daadwerkelijke groep ontvangers: de mensen die geen interesse hebben in het bericht ontvangen hem alsnog.

Kenmerken van spamberichten

  • Spamberichten worden vaak massaal verstuurd waarbij er duizenden ontvangers zijn.
  • Het doel van een spambericht is meestal commercieel waarbij er wordt verwezen naar een bepaalde website of een bepaald product.
  • De berichten worden verzonden zonder toestemming van de ontvanger waardoor er vaak last ondervonden wordt.

stop spam

Waarom spam bestaat

Spam bestaat omdat d kosten erg laag liggen en het verzenden eenvoudig is. Bij een legale manier van merketing dient er immers geld uitggven te worden. Een spammer kan immers eenvoudig miljoenen mails verzenden door middel van een applicatie die het mogelijk maakt om een paar duizend mails pr minuut te verzenden. De gemiddelde kosten per 100.00 spambrichten is geschat op één euro per 100.000 berichten waardoor het zelfs voor de kleinste bedrijven een interessante manier is om reclame te maken voor een bepaald product of voor een bepaald site.

Plaats een reactie