Toesenbord normaal zetten

Heb je problemen met je toetsenbord? Druk je op een komma maar krijg je een heel ander vreemd teken? Dan staat je toetsenbord waarschijnlijk op de verkeerde taal ingesteld! In dit artikel gaan we bekijken hoe je in enkele simpele stappen je toetsenbord weer kan terugzetten naar de standaard instellingen die je gewend bent: op die manier kan je weer fijn aan de slag.

Toetsenbord reset

toetsenbordDe simpelste manier om je toetsenbord weer terug te zetten naar de standaard instellingen is door control en shift tegelijk in te drukken en vervolgens los te laten. Het toetsenbord zal nu wanneer je op de komma drukt weer een komma weergeven in plaats van een ander raar teken.

Andere methode

Wanneer deze combinatie niet werkt, kan je tevens rechts onderaan in je werkbalk kijken bij taal. Hier zal ENG moeten staan, wanneer er NL staat kunnen de leestekens op een verkeerde manier verspringen. Wanneer dat het geval is druk je dus gewoon simpelweg weer op ENG.

Hoe kan dit?

Deze wijziging komt doordat je toetsenbord van instellingen is gewijzigd. Het is in Windows mogelijk om zowel de instellingen voor een Amerikaans als de instellingen voor een Nederlands toetsenbord te gebruiken. Wanneer je hier tussen wisselt kan je toetsenbord door de war raken aangezien hij voor één van de twee gemaakt is. Probeer dan ook de toetsencombinatie control en shift zoveel mogelijk te ontwijken.

4 Reactiesnaar “Toesenbord normaal zetten”

  1. honing schreef:

    toetsen bord werkt niet normaal

Plaats een reactie