Hoe moet je roken?

Er bestaan al tientallen sites alwaar je kan lezen waarom je zou moeten stoppen met roken: maar voordat je kan stoppen moet je natuurlijk eerst eens weten hoe je nu eigenlijk goed kan roken! Op deze pagina bekijken we de beste rooktechnieken zodat je volop kan genieten van deze leuke maar toch zeker tevens schadelijke hobby. Om te kunnen roken heb je een sigaret en een aansteker of lucifer nodig.

Voorbereiding

Kies een rustige plek alwaar je meerdere minuten kan blijven staan waarbij de geur van de rook gemakkelijk kan vervliegen. Wanneer je gaat roken is het dan ook het prettigst om dit buiten te doen aangezien de geur op die manier niet snel in je kleren blijft hangen. Let tevens op de windrichting zodat andere mensen geen last hebben van je opgestoken sigaret.

Sigaret aansteken

rokenPlaats de sigaret in je mond (het gele deel, niet het witte deel) en klem deze tussen je lippen in. Haal vervolgens een aansteker of lucifer te voren en steek het uiterste puntje van de sigaret aan. Pak de sigaret vervolgens goed geklemd tussen je middelste vinger en je duim vast zodat hij niet zomaar op de grond valt. Je kan nu beginnen met het echte roken.

Roken

Neem nu met regelmatig een hijs door adem te zuigen aan het filter en door de rook vervolgens uit te blazen. Wanneer je nog nooit eerder gerookt hebt kan dit een hoestbui veroorzaken. Aangezien het materiaal van de sigaret brand zal er zo nu en dan aan het einde wat verkoold materiaal afvallen. Tik enkele keren op de sigaret om het as er af te laten vallen.

Klaar met roken?

Wanneer je klaar bent met roken moet je de sigaret uitmaken wat je kan doen door het brandende deel te pletten. Het is vanzelfsprekend het beste om de sigaret in een asbak of vuilnisbak te gooien (maar niet brandend, dan krijg je namelijk een mooi brandje)

Gevaren van het roken

Wij van hoedoeje.com raden het je niet aan om te beginnen met roken. Het heeft immers de nodige gevolgen en gevaren. Zo kan je longkanker krijgen en zal je conditie geleidelijk afnemen. Daarnaast is het zo dat je zal stinken naar rook en dat de kwaliteit van je tanden achteruit zal gaan. Begin daarom alleen met roken als je niets beters te doen hebt, en denk er aan dat het afkicken ontzettend veel tijd en moeite zal kosten. Begin dan ook alleen maar met roken wanneer het je jouw  leven en je geld waard is!

Enkele tips

  • Net als bij het avondeten kan het ook bij roken lekker zijn om met regelmaat te variëren: probeer eens wat andere merken en probeer er op die manier achter te komen welke bij je past.
  • Hou het gezellig en maak gebruik van je eigen wil: ga niet roken omdat andere het zo stoer vinden, maar omdat je het ook daadwerkelijk leuk vindt!
  • Let op: roken is dodelijk! doe het dus niet!

12 Reactiesnaar “Hoe moet je roken?”

  1. Jessie schreef:

    hoezo zetten jullie OP INTERNET hoe je moet roken!!!

Plaats een reactie