Wat is een trojaans paard?

Een Trojaans paard heeft zijn naam aan een fabel te danken. Een stad werd overgenomen, doordat de soldaten zich verborgen in een paard. Hiermee veroverde ze de plaats Troje. Dit is eigenlijk precies wat de makers van een Trojaans Paard doen: ze verbergen zich in een bestand, en doordat jij zo dom bent om het binnen te halen hebben zij toegang tot je systeem.

Een virus

Een Trojaans Paard is dus eigenlijk een computervirus, het is één van de ergere. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om Trojaanse Paarden te verspreiden, maar wanneer je downloaden van sites als The Pirate Bay ontkom je er niet aan. Veel mensen hebben er namelijk plezier in.

trojaans paard

Gevaar

Dat een Trojaans Paard gevaarlijk is, lijkt me wel duidelijk. Ze kunnen meerdere functies hebben, en worden vaak meegeleverd met een ander leuk programmaatje. Zo kunnen ze gegevens stelen, of bepaalde gegevens van de pc wijzigen wat de pc minder functioneerbaar maakt.

Weg ermee!

Het is dus duidelijk, dat je deze programma’s of virussen niet wilt hebben. Zorg er daarom voor, dat je een goede virusscanner als Avira (gratis) op de pc hebt staan. Door het systeem regelmatig te scannen, haal je de vervelende programma’s er weer gemakkelijk uit.

Plaats een reactie