Zoenen: hoe geef je een goede tongzoen?

Wanneer je iemand erg lief vindt is het heerlijk om daar mee te zoenen. Wanneer de liefde al wat dieper ligt kan je overgaan op de zogenaamde tongzoen waarbij de tongen van beide kussers contact met elkaar hebben. Dit is vanzelfsprekend de eerste keer erg spannend, aangezien je bang bent om te falen. Wanneer jullie echter echt van elkaar houden zal de eerste zoen alleen maar leuk zijn: zelfs wanneer het mis gaat, kunnen jullie elkaar alleen maar instructies geven waardoor de tongzoen nog lekkerder wordt. Laten we eens kijken hoe je jouw tongzoen gegarandeerd een klapper kan maken!

Voorbereiding

zoenenOm een goede tongzoen uit te voeren is het verstandig om voor een frisse adem te zorgen. Wanneer je geen frisse adem hebt kan je wat kauwgom of pepermunt nemen.

Vervolgens is het vanzelfsprekend van belang dat je geliefde en jij op één lijn zitten. Zorg ervoor dat jullie beide klaar zijn voor een tongzoen en creëer een vertrouwelijke en gezellige sfeer. Wanneer jullie er klaar voor zijn kan de houding aangenomen worden.

Houding

De man kan de vrouw vastpakken door de armen om de zij van de vrouw te leggen. Vervolgens kan de vrouw de armen in de nek van de man leggen. Vervolgens drukken jullie elkaar wat tegen elkaar aan waarbij jullie de hoofden naar elkaar toebrengen. Zorg ervoor dat jullie hoofden gedeeltelijk gebogen zijn zodat jullie neuzen niet frontaal tegen elkaar opbotsen. Voordat jullie beginnen met kussen sluiten jullie de ogen, dit gaat normaal vanzelf door de grote spanning.

Beginnen met zoenen

Beweeg de lippen nu zacht tegen elkaar en begin met enkele kleine kussen. Wanneer de partner door middel van lichaamstaal aangeeft dat ze het lekker vindt kan je vervolgens verder gaan. Hou je tong echter in je mond totdat je denkt dat het echt het juiste moment is. Wanneer je vervolgens aan de tongzoen begint kan je eerst de lippen van je partner zachtjes aflikken zodat de partner weet wat je plannen zijn.

Tongzoenen

tongzoen

Wanneer de date vervolgens reageert moet je zorgen dat de tongen elkaar aanraken. Open je mond gedeeltelijk en begin met enkele zachte en gevoelige aanrakingen. Het is geen strijd: ga dan ook niet als een gek met je tong aan de weer alsof het een bokswedstrijd is. Tijdens het zoenen is het van belang om te blijven ademen door je neus waarbij je de aandacht vooral op de intense zoen laat rusten. Let tijdens de kus goed op de lichaamstaal van je partner zodat je weet wanneer je de heftigheid van de zoen moet aanpassen of wanneer het tijd is om te stoppen.

Pauzeren

Wanneer je goed wilt zoenen is het van belang om met regelmaat pauzes te houden. Lange kussen lijken misschien beter maar dat zijn ze niet. In de pauzes kan je de partner strelen of de handen vasthouden: er is vast wel iets waarmee je de liefde voor je partner verder kan uiten.

Beugel

Wanneer je een slotjesbeugel hebt kan je wel gewoon zoenen. In dat geval moet je echter wel letten op enkele zaken. Zo is het verstandig om de lippen niet te hard op elkaar te zetten aangezien je beugel dan de binnenkant van je lippen kan open maken. Ontwijk tijdens de kus de beugel van de ander aangezien dit een scherp object is waarmee je je tong snel kan open halen. Wanneer jullie allebei een beugel hebben moeten jullie oppassen aangezien het mogelijk is dat beide beugels in elkaar vast komen te zitten: probeer het hoofd in dat geval dan ook zo goed mogelijk stil te houden.

Nog enkele punten

Bij een succesvolle tongzoen moet je erg veel op je partner letten. Hierbij speelt de lichaamstaal vaak een belangrijke rol: wat niet gezegd wordt, kan immers wel afgeleid worden uit bewegingen. Na afloop kan het ook handig zijn om de kus door te spreken en te bepalen wat je partner nu eigenlijk lekker vindt. Er is immers niet één bepaalde geschikte methode om te kussen: hoe je een tongzoen geeft verschild dan ook erg per persoon.

Conclusie: Zijn jullie er klaar voor? Dan moet je gewoon gaan tongzoenennen! Wanneer de liefde aanwezig is zal alles zodra je bezig bent gewoon uit gevoel gaan.

5 Reactiesnaar “Zoenen: hoe geef je een goede tongzoen?”

 1. Sophia schreef:

  Het hangt er vooral vanaf wat jullie willen natuurlijk zelf ben ik meer van de iets ruigere tongzoen

 2. brandon schreef:

  Kijk ik ben zelf een jongen en ik wil heel graag togen met me vriendin maar ik heb het zelf nog nooit gedaan maar wat ik juist wil weten hoe je je mondhouding moet houden .

  Ik hoop dat jullie snel andwoorden en mij kunnen helpen

 3. anoniempjuhhT schreef:

  K heb nou met mn vriend 4 x getongt
  En heel veel mensen vinden tongen egt “lekker” k vind het wel fijn maar hoe kan je het nog spannender maken?

 4. iemand schreef:

  Je kan het spannender maken door bijvoorbeeld een beetje met je hand door zijn haar gaan en als je al een beetje ouder bent zelfs wel op elkaar liggen

 5. anoniemmeisjeee schreef:

  mensne ajb hulp

  ik en een jongen zijn verleifd op elkaar maar we zijn nog niet samen wss gaat hy me volgende week kussen als ik hem zie want hy gaf zo’n aanwijzingen enz maar hoe weet ik of hy tijdens het kussen wilt overgaan naar het tongen? thnx vo de mensen dat antwoorden

Plaats een reactie