Problemen bij het branden van een DVD

Problemen bij het branden van een DVD

Krijgt u wel eens vervelende I/O errors bij het branden van een DVD? Werken ze niet goed op de DVD speler of spelen ze helemaal niet af? Zorg er dan voor dat de volgende zaken in orde zijn en voorkom veel voorkomende problemen bij het branden. Op die manier brand je films op een hoge kwaliteit.

DVD’ s van hoge kwaliteit

Ten eerste is het van belang om DVD’ s te kopen van een goede kwaliteit. Wanneer u veel bespaart op de kosten van de dvd’ tjes kan dit uiteindelijk een dure grap worden: je gooit de helft weg en je creëert veel frustratie. Ga dus voor een goed medium zodat het eindproduct langer bruikbaar blijft en de kans op slagen groter is.

dvds

Prima DVD’ s hoeven bij uitstek niet heel duur te zijn. Het is hierbij wel van belang om schijfjes te kopen waar de brander van je computer goed mee om kan gaan. Bekende merken zijn bijvoorbeeld TDK en het veel geprezen Verbatium. Wanneer je de strijd aan durft met de goedkopere dvd’ s is het verstandig om eerst wat aan te klooien om er achter te komen of het goed werkt in combinatie met je dvd brander. Koop dus niet meteen een spindel met tweehonderd schijfjes wanneer je honderd procent zeker bent dat ze werken in combinatie met je DVD speler.

Een goed medium om de kwaliteit van een schijfje te achterhalen is het internet. Ga op zoek naar ervaringen van andere en laat dit meewegen in je oordeel. Controleer of de schijfjes die je gaat gebruiken werken met je brander (DVD+R of DVD-R, hier hoef je bij de moderne branders geen rekening mee te houden.)

Controleer de DVD

Het is verstandig om voor het branden de lege DVD na te kijken op mogelijke beschadigingen of bevuilingen. Hierbij is het vanzelfsprekend de onderkant die van belang is aangezien dat het deel is alwaar de data wordt opgeslagen. Je moet onder andere letten op krassen, kuilen en opvallende kleurverschillen. Ook bij DVD’ s van hoge kwaliteit gaat er wel eens mis: controleer dit dus altijd van te voren.

Schoonmaakbeurt brander

Schone spullen zijn van belang. Zorg ervoor dat de DVD’ s in de verpakking blijven totdat ze gebruikt worden en maak de brander schoon door middel van een doekje. Wanneer er teveel vuil zit op de laser kunnen er snel slordige fouten gemaakt worden.

Software

Gebruik software van hoogwaardige kwaliteit: op die manier zorg je ervoor dat er alleen nog problemen kunnen ontstaan met de hardware. Wanneer je wil weten of je programma goed is kan je het overzicht van goede brandprogramma’ s eens bekijken, hierbij is het lang niet altijd zo dat je (veel) hoeft te betalen voor een goed programma. Nero is bijvoorbeeld erg veelzijdig maar met het gratis programmaatje ImgBurn kan je ook prima overweg bij het branden van je films of muziek.

404 fout

Let er daarnaast op dat de drivers van je DVD brander bij de tijd zijn. Deze kan je regelmatig updaten door de website van de maker van de brander te bezoeken en eventuele updates binnen te halen. Doe dit met regelmaat (bijvoorbeeld 1 keer in de maand)

Tijdens het branden

Vooral bij oudere computers kunnen programma’ s op de achtergrond problemen veroorzaken. Wanneer je veel zware programma’ s hebt lopen en je computer is geen snelheidsduivel dan is het wellicht verstandig om de virusscanner en andere handige applicaties tijdelijk uit te schakelen.

Nog een gouden tip is het verlagen van de brandsnelheid. Veel mensen kiezen voor een snelle brandsnelheid terwijl een lage snelheid ervoor zorgt dat het branden zorgvuldig gebeurd. Op die manier is de kans op fouten kleiner terwijl de kans op goede resultaten vergroot is.

DVD labels

DVD labels kunnen de kwaliteit van de DVD negatief beïnvloeden. Wanneer je denkt dat dit het probleem is kan je besluiten om de schijfjes voortaan te beschrijven door middel van een speciaal daarvoor bedoelde stift. Het is daarnaast ook mogelijk om gebruik te maken van een sticker waarop je aangeeft wat er op staat. Laat je DVD’ s in ieder geval niet leeg: dit kan voor veel irritatie zorgen.

Nog niet?

Wanneer je deze tips allemaal al toepast hebt ligt het probleem wat complexer en unieker. Het is in zo’ n geval verstandig om een computerexpert als mij in te schakelen. Bij problemen kan je een reactie plaatsen waarna je hulp kan krijgen via deze site.

1 Reactienaar “Problemen bij het branden van een DVD”

  1. ludo schreef:

    Na het branden van een dvd schijf staat er niets op. ik gebruik philips dvd-rw dvd schijfjes en het programma cdburner xp om te branden. cdburner xp herkent de dvd brander en schijf van de laptop en je ziet en hoort de alles werkt tijdens het proces, en er zijn geen fout meldingen tijdens dit proce, het voltooit allemaal goed aldus de info op het scherm maar er staat uit eindelijk niets op de schijf kunt u mij helpen wat doe ik fout vrg ludo

Plaats een reactie