Overheerlijke pannenkoeken bakken

Als sinds mensenheugenis zijn pannenkoeken erg geliefd. De pannenkoek is theoretisch gezien niet veel meer dan een mengsel van deeg, eieren, melk en wat zout. Toch kan een perfect doorbakken pannenkoek in combinatie met heerlijke stroop een heerlijk resultaat opleveren! In dit artikel bekijken we hoe je de perfecte pannenkoek bakt.

pannenkoeken

Wat hebben we nodig

  • 200 gram bloem (afmeten)
  • 3 eieren
  • Bakboter
  • 300 milliliter melk
  • Zout
  • Een beslagkom
  • Een mixer
  • Een pollepel
  • Spatel
  • Een grote koekenpan
  • Een gewone pan
  • Een bord

Warm houden

Laten we beginnen met het komen van een pannetje met water. We gaan het kokende water later gebruiken om de pannenkoeken lekker warm te houden. Je kan het pannetje gewoon op het vuur laten staan terwijl je de pannenkoeken bakt. Plaats een bord op de pan zodat je de pannenkoeken boven het kokende water kan neer zetten.

Eieren en melk…

Breek de drie eieren boven de beslagkom en klop ze door elkaar door middel van de mixer. Let erop dat er geen eierschaal in komt. Wanneer het geheel er mooi uit ziet kan je de melk toevoegen, blijf vervolgens gewoon mixen zodat het mengsel goed door elkaar gaat. Wanneer je mengsel klaar is kan je de bloem toevoegen. Blijf hierbij roeren en voeg zo nu en dan weer een beetje bloem toe: op die manier is de kans dat het geheel gaat klonteren klein. Op die manier worden je pannenkoeken extra lekker!

Koekenpan met pannenkoek

Wanneer het mengsel er goed uitziet kan je beginnen met bakken! Stop wat boter in de pan en laat het goed heet worden. Hierbij is het van belang dat de hete boter in alle hoeken van de pan komt zodat de pannenkoek niet gaat aanbakken. Pak vervolgens een goede pollepel om een klein beetje beslag in de koekenpan te gieten. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt wordt maar gebruik  niet te veel: dunne pennenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder. Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat hij goed doorbakken is. Om de pannenkoek lekker bruin te bakken is het nodig om de pannenkoek om te draaien. Doe dit door middel van een spatel wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is. Schud wat heen en weer om het omdraaien van de pannenkoek te vereenvoudigen. Draai hem nog een paar keer om en verander het vuur naar hoog vuur: wacht nu totdat de pannenkoek er lekker uit ziet. Wanneer de pannenkoek klaar is plaats je hem op je pannetje en ga je aan de slag met de volgende!

2 Reactiesnaar “Overheerlijke pannenkoeken bakken”

  1. Mia schreef:

    Mmmmm heerlijk! Jammer dat ik op dieet ben, anders had ik er wel wat van gemaakt! lekker 😉

  2. David schreef:

    Handig dit. Ik heb wel eens vaker pannekoeken gebakken – lees: poging gewaagd, brandweer gebeld en patat gehaald – maar straks koken voor een meisje en euh…
    Ik wil niet te vaak de brandweer bellen 🙂

    Dus dankje!

Plaats een reactie