Opdrukken: snel je armspieren trainen

Opdrukken of Push ups

Één twee drie vier vijf zes zeven acht! Je kent het waarschijnlijk wel van een oorlogsfilm naar keuze: een rij met stoere mannen die veertig of vijftig keer moeten opdrukken. Dit is dan ook een prima methode om je armspieren te trainen en verder te ontwikkelen. Hierbij is de houding echter erg belangrijk: uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat het grootste deel van de Nederlanders de push ups of het opdrukken niet goed uitvoeren. In dit artikel gaan we wat dieper in op het doen van push ups zodat je voortaan op een effectieve manier je armspieren kan trainen.

Houding aannemen

Voordat je begint is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Ga op je buik liggen en plaats je handen gelijk met je schouders en plaats de binnenkant van je handen op de vloer. Zorg ervoor dat beide voeten goed horizontaal tegen elkaar staan. Kijk vervolgens naar de vloer en zorg ervoor dat je deze kan aanraken met je kin zonder dat je neus deze aanraakt. Wanneer dit het geval is, kan je beginnen met opdrukken.

opdrukken

Opdrukken

Strek nu je armen en duw je lichaam van de grond of. Zorg ervoor dat je steunpunten gelijk blijven zodat je niet uit balans raakt en zorg ervoor dat je een rechte rug houdt. Hierbij moet je blijven ademen zodat je de oefening voor een langere tijd kan proberen. Wacht steeds even tussen iedere push up zodat je niet te snel moe wordt en hou je lichaam de gehele tijd gestrekt. Zorg er nu steeds voor dat je omlaag gaat door het laten inzakken van je armen om vervolgens weer overeind te komen door je armen te strekken.

Schema

Wanneer je er vooruit op wilt gaan, is het verstandig om de oefening vast te leggen in een schema. Stel een vast aantal push ups vast en begin met weinig om met veel te eindigen. Wanneer je in het begin erg veel moeite hebt met het volhouden van het opdrukken kan je beginnen door het te doen op je knieën. Wanneer het je al wat beter lukt kan je tevens een keer klappen in de lucht voordat je weer neergaat.

 

Plaats een reactie