Nintendo DS en DSi spellen downloaden

In dit artikel bekijken we hoe je Nintendo DS en Nintendo DSi spellen kan downloaden en op je DS kan plaatsen om ze vervolgens af te spelen. Het downloaden van Nintendo DS spellen is erg eenvoudig, en wanneer je het enkele keren gedaan hebt zal het weinig problemen opleveren. In dit artikel bekijken we het proces van A tot Z op een eenvoudige doch gedetailleerde manier waardoor de beschrijvingen goed te begrijpen zijn.

dsi

Is het downloaden van DS spellen legaal?

Veel mensen willen weten of het downloaden van Nintendo DS spellen legaal is. Het is een bekend feit dat deze spellen beveiligd zijn door auteursrechten waardoor het kopiëren en verspreiden van deze spellen niet zomaar toegestaan is. Wanneer je de spellen echter als backup wil gebruiken van een spel dat je al origineel hebt gekocht dan is dat verder geen probleem.

Benodigdheden

 • Flashkaart – Een flashkaart is nodig om de beveiliging van de Nintendo DS te kraken zodat je de downloads kan afspelen op het apparaat. Zorg voor de nieuwste firmware en een goede kaart zoals de R4 voor de DS of de Acekard 2i voor de Nintendo DSi.
 • Geheugen – Flashkaarten werken met micro SD kaartjes waarbij je kan kiezen uit verschillende geheugen hoeveelheden.
 • Computer met internetverbinding: vereist voor het downloaden van de Nintendo DS spellen.

R4 flashkaart

Nintendo DS spel downloaden

Het is niet langer toegestaan om direct een goede site te plaatsen alwaar het mogelijk is om Nintendo DS spellen te downloaden. Er zijn echter genoeg interessante sites alwaar je dit kan doen en Google is daarbij je beste vriend. Je kan vanzelfsprekend ook spellen downloaden via programma’ s als BitTorrent of nieuwsgroepen, alhoewel het Pocketdownloadcenter aangeraden is.

Letters en bijbehorende talen

 • (U) = USA (English)
 • (E) = Europe (English, Italian, French, Spanish, German, Netherlands)
 • (J) = Japan (Japanese)
 • (I) = Italy (Italian)
 • (S) = Spain (Spanish)
 • (K) = Korea (Korean)
 • (H) = Netherlands (Dutch)
 • (G) = Germany (German)

Wanneer het Nintendo Dsi spel in een archief zit kan je het uitpakken door middel van 7-Zip of WinRar. Nintendo DS spellen hebben een extensie van .nds en zijn ongeveer 80 megabyte groot. Wanneer het spel is uitgepakt kan je het op de Nintendo DS zetten zodat je het kan afspelen.

Nintendo DS en DSi spellen op de DS zetten

Voor het afspelen van Nintendo DS en DSi spellen die je gedownload hebt is het nodig om ze op het geheugen te zetten. In de meeste computers is het niet mogelijk om een SD kaart in het apparaat te stoppen. In zo’ n geval heb je eerst een cardreader nodig welke je kan kopen voor een euro in haast elke webshop.

Wanneer je het spel op de Nintendo DS wilt zetten dien je de SD kaart in de adapter te stoppen, en deze stop je vervolgens in de computer. Wanneer de SD kaart verbonden is met de computer kan je de map van de SD kaart openen. Kopieer vervolgens alle spellen op het geheugen en koppel de adapter weer los. Plaats het geheugen vervolgens weer in de flashkaart en stop deze in het DS slot van je spelcomputer. Vervolgens start het menu van de flashkaart en kan je via games het juiste spel vinden en opstarten.

Niet gelukt?

Plaats dan gerust een reactie, dan zullen we je helpen met je probleem!

 

45 Reactiesnaar “Nintendo DS en DSi spellen downloaden”

 1. ita schreef:

  Dat heb ik geprobeert en het is gelukt alleen weet ik nou niet hoe je de menu aan kunt krijgen

 2. ...................................................................... schreef:

  van welke site doe je spelletjes downauden kan iemand mij helpen??

  • Fleur schreef:

   Het is erg simpel. Je kan gewoon op google kijken naar sites het is erg makkenlijk te vinden ik heb al intotaal 7 sites gevonden dit is er 1 van: r4-roms.com er staan heel veel spelletjes op maar de download links zijn niet altijd even leuk. romsite.net is er ook 1.

 3. hgjdl schreef:

  ik heb sinds kort een systeem update gedaan maar me r4 gold kaart doet het niet meer na die update het is wel een flash kaart

  • dylan schreef:

   nou nintendo die maakt updates opo de dingen beter te doen maar als nintendo ziet van hé die heeft een r4 kaar (wat nintendo niet wil) denkt ie van he ik zal de r4 kaart ff laten creashen dat is de reden.

  • anoniem schreef:

   Als je Nintendo ds of dsi een software update geeft dan leest de ds de flash kaart niet meer. Daarom moet je de software op de flashkaart updaten. De versie van de ds staat bij instellingen en dan bovenste scherm rechts onder in up daten vorm clash kaarten moet je even zoeken op Google.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 4. mr. B. schreef:

  we hebben een flashcard voor de Nintendo DSi
  mijn probleem, ik heb er spelletjes op gezet, als je de DSi aanzet komt de kaart tevoorschijn met de naam “ALEX RIDER STORMBREAKER THQ” als ik er op druk wordt het beeld zwart en komt er in het bovenste venster “loading” te staan ik heb hem z’n 20 minuten laten laden maar er gebeurd niets. Het spel wat er op staat is ook niet zo groot (32 MB)

  Mijn vraag , wat doe ik verkeerd waar licht het aan dat de DSi niet normaal de spelletjes laat zien, of moet ik eerst wat doen om de kaart op de goede manier te laten lezen. Er zit ook geen handleiding bij.

 5. yeter schreef:

  ik snap niks van die dowladen ik kan het spel kopieeëren im me laptop maar ik kan het niet in nintendo ds zetten. graaag hetlpen smeek u!!!

 6. toon schreef:

  ben nog maar net aan het downloaden …

  sommige spellen doen het wel en andere weer niet. zit er misschien logica in?

  wie helpt me aub

 7. ... schreef:

  bij een r4i gold kaart moet je hem niet updaten. want dat blokeerd hij de kaart. je moet dan wachten tot er een nieuwe update voor je KAART is, en als je dat”ALEX RIDER STORMBREAKER THQ” in je beginscherm krijgt dan heb je ook de verkeerde update erop staan. Dat was bij mij oko en bij mij doet ie het nu.

  alsje

  • ann schreef:

   jongens , ik heb een R4 white volgens mij en bij mij kom ik niet in me spellen menu. ik wil heel graag weten of jullie weten waar ik me kaart en hoe ik die kan update ikword gek….

   liefs

 8. iemand schreef:

  help wij vinden geen enkele site we hadden eerst romfreaks maar daar kunnen we niet op help !!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Romy schreef:

  hallo ik heb een nds spel gedowload op btjunkie.org maar ik kan het niet op mijn ds krijgen want hij moet uitgepakt worden volgens mij maar ik weet niet hoe dat moet ik heb het op winar gepopeerd dat heb ik gedaan maar dat wil ook niethet spel heet ; style boutique missen hebben jullie er iets voor

 10. Sofie schreef:

  Hallo beste mensen ,
  (iedereen die dit ziet)
  Weet iemand misschien een site waar ik spellen voor men ds kan downloaden?

  Bedankt Sofie!
  PS Emailadres is [email protected]

 11. peggy schreef:

  Ik heb net spelletjes op m’n kaartje gezet alleen nu zie ik in het menu wel de spelletjes maar kan ze niet aanklikken. Rest van het beeld is zwart en de bovenste is wit. Wie kan mij helpen

 12. Wouter schreef:

  Voor mijn zoon heb ik Pokemon black gedownload. Uitgepakt met winrar en via een USB T-flash adapter op de R4 geplaatst. Tot zover lukt alles.
  Als hij het spel wil spelen kan hij het vinden en selecteren, maar als het geactiveerd wordt verschijnen er twee lege schermen (wit). Als ik opnieuw via de pc op de geheugenkaart kaart zie dat de DS naast het *.nds bestand ook een *.sav bestand heeft aangemaakt.

  Wie kan mij helpen om de spel aan de praat te krijgen?

 13. justme schreef:

  Ik heb een flash kaart, die werkt prima. maar ik kan geen site meer vinden waar ik nog gratis kan downloaden, hier had ik eerst toch geen moeite mee? wat is er gerbeurt?

 14. lara schreef:

  wie weet een goede site voor spellen downloaden????

 15. Booster schreef:

  hallokes mijn dochtertje heeft een dsi maar de dsi kan het originele spel niet lezen geen enkel spel!!! wat moet ik nu doen????? mvg

 16. Herald schreef:

  Ik heb een ngoedwerkende DSI met SD minicard in een R4 SDHC. Helaas lukt het me niet meer om nog meer spelletjes te kopieren van harde schijf naar de mini SD card. De melding komt dat de mini SD-card schijf is beveiligd. Ik zie echter geen bestanden die kopieren zouden kunnen blokkeren of systeemeigenschappen.Wie kan me helpen/uitleggen wat te doen?

 17. Cin schreef:

  Hallo
  ik heb voor mijn zoontje een nintendo dsi i gehaald van pokemon actie ik heb er een acekard 2 i bij gekocht daar stond op de handleiding van die flash card dat ik geen software ermee op moest zetten nu heb ik spelletjes erop gezet en doe ik hem in mijn nintendo geeft die aan system file is missing
  ik ben de de hele avond al bezig snap er niks van ik weet wel dat het aan de nintendo ligt maar wat ik moet doen????

 18. thibo schreef:

  waar kan ik zo een r4 kaart vinden voor de dsi xl?

 19. Fleur schreef:

  Ik heb de software van mijn kaart en een heleboel spelletjes op van vroeger van mijn vorige r4. Ik wou nieuwe spelletjes er op zetten, de plaatjes staan er allemaal bij die nieuwe spelletjes maar als ik er op klik krijg ik alleen een wit beeld. maar op mijn ouwe spelletjes doet alles prima zo als het hoort. Help me :S

 20. Adriana schreef:

  Hallo, mijn heeft de briljant idee gehaad om de de DSi van onze kind updaten. Het is gehacked. En nu doet geen enkel spelletjes meer. Ideen!?

 21. dussje schreef:

  ik heb de ds kaartje in de t-flash gedaan
  nu zie ik een verwisselbare schijf staan
  maar kan hem niet openen staat er
  plaats een schijf of ander geschikt
  medium in station e
  paar jaar geleden lukte dit maar snap het nu niet meer waarom ik niet kan openen

 22. Gerrita schreef:

  Ik heb spelletjes op een sd kaart in de r4 kaart in de nintendo dsi xl gedaan. Ik krijg een plaatje met daarboven de tekst Touch! Bomberman Land Nintendo. Geen idee wat dat betekent en als ik het aanklik krijg ik een wit scherm met bovenin Menu?
  Wat moet ik doen. Ik heb echt alles al geprobeerd, maar heb er niet zoveel verstand van. De spelletjes liepen goed op mijn vorige nintendo ds lite.

 23. wil schreef:

  Ik heb hetzelfde probleem als Fleur hierboven.
  Downloaden en uitpakken gaat goed, maar vervolgens wit beeld.
  Kan iemand mij hierbij helpen?
  Gr, Wil

 24. r4 schreef:

  hoi ik heb een r4 kaart en ik heb er spelletjes op gedownload maar als ik mijn flashkaart in mijn ds stop dan staat erop de ds dat er geen flashkaart in zit kunnen jullie me helpen

 25. Cindy schreef:

  Hallo,
  Ik heb mijn R4 V4.5 3DS kaart in de T-Flash gedaan maar mijn windows 8 en windows 7 pc maken hem niet?? Hoe kan dit?

 26. barzald schreef:

  als ik een spel heb gedownload (zojuist pokemon white) krijg ik wit scherm als ik op het spel klik? 🙁 hoe kan ik dit voorkomen en heeft iemand nog een goede site om spellen te downloaden? zou ik ook erg blij mee zijn:D

 27. Luuk schreef:

  Beste AntwoordenNU,
  Ik noem het .nds maar dan laat hij het spel op het menu niet maar ik heb het wel uitgepakt hoe kan dat?

 28. lolita schreef:

  ik heb 2 problemen
  ik heb 2 r4i kaartjes waarvan 1 een gold is voor mijn dsi xl

  gold is niet in gebruik de anderen wel

  maar ik wil niewe spellen erbij maar de gold wild het niet doen en de micro kaartje van de anderen r4i wilt niet gelezen woden in de pc

  hoe kan dat kunt u mij helpen aub

  mvgr lolita

 29. lissy schreef:

  hoi….

  ik heb een vraag:
  ik heb een heel leuk spel gevonden en op downloaden geklikt maar nu weet ik niet welk instalatie programma ik nodig heb weet iemand dat???

  doei
  lissy

 30. Yassin schreef:

  Hallo,
  Ik heb een R4i gold kaart, die het al n hele tijd niet doet. Wanneer ik mijn DSi aandoe en op het dingetje van de R4 kaart druk, krijg ik meteen ” An error has occured. Press and hold the power button to turn the system off. Please refer to the Nintendo DSi operations manual for details. ” ik heb begrepen dat ik n nieuwe software nodig heb voor mijn R4 kaart, maar weet niet precies welke en waar ik het vandaan kan downloaden.
  Iemand ideeën?

 31. Maup schreef:

  Wanneer ik klik op een ds spel om te downloaden krijg ik openen of opslaan.
  I.p.v. uitvoeren. Wat gaat er fout?

 32. Maup schreef:

  Zodra ik een ds spel wil downloaden (R4)
  komt de keuze openen of opslaan.
  Je moet toch klikken op uitvoeren?
  Waarom komt dit niet?

 33. Dylan schreef:

  Hoe moet je nds spellen downloaden en kan dat ook met een tablet

 34. Dylan schreef:

  En wat moet je nodig hebben om te gaan cheat

Plaats een reactie