GHB zou geen drug zijn wanneer het niet de nodige nadelige bijeffecten zou hebben. Naast de risico’ s op korte en lange termijn bestaat er ook een kans dat je last krijgt van één van de volgende effecten. Hierbij speelt de precieze dosering vaak geen rol, eerder persoonlijke kenmerken. Of je last krijgt van deze effecten hangt dan ook af van je persoonlijke gevoeligheid en dit is niet op een veilige manier te testen.
Desoriëntatie en duizeligheid kunnen effecten zijn van GHB. Aangezien GHB ervoor zorgt dat het zenuwstelsel ligt verlamd wordt is het moeilijker om in balans te blijven waardoor er tevens misselijkheid kan optreden. Wanneer je deze effecten ondervindt is het verstandig om een arts te raadplegen of in ieder geval te gaan liggen. Bij GHB bestaat er namelijk een kans dat je bewusteloos raakt en wanneer je valt kan je vanzelfsprekend hersenletsel oplopen. Doordat je zenuwstelsel slapper wordt is het tevens lastiger om overeind te staan zonder om te vallen. Het blijft echter niet bij lichamelijke klachten: nee, GHB kan ook vervelende psychologische effecten hebben.
Naast hoofdpijn kan je tevens last krijgen van geheugenverlies. Hierdoor is deze drug ook als rape drug te gebruiken. Daarnaast bestaat er een kans dat je je erg suf gaat voelen en dat je wordt overvallen door een onbedwingbare dwang tot lang slapen. Aangezien de drug rustgevend werkt kan in het ergste geval een vitaal orgaan uitvallen of je kan een hartstilstand krijgen.
Wanneer je GHB hebt gebruikt heb je vaak de volgende dag geen last van een kater, zoals je dat bij alcohol wel hebt. Standaard hebben we al een kleine hoeveelheid GHB in ons waardoor het afgebroken kan worden. Meestal is het grootste deel van de GHB na vijf uur al verdwenen. Door veel te drinken en te urineren kan dit proces zoveel mogelijk versneld worden.