Nadelen minilening

Net als elke andere kredietvorm heeft ook een minilening de nodige nadelen. In dit artikel bekijken we de nadelen van een minilening en hoe we deze kunnen compenseren. Het blijft immers een feit dat de minilening een aantrekkelijke kredietvorm is waarbij u een leuk bedrag kunt lenen zonder er te veel tijd aan te verspillen.

Rente

Want hoe zit het nu eigenlijk met de rente van de minilening? Wel die ligt vaak redelijk hoog. De rente op een minilening ligt vaak rond de tien procent. Het komt tegenwoordig tevens vaakvoor dat u in plaats van rente een vast bedrag betaald in de vorm van afhandelingskosten. Dit bedrag ligt stiekem vaak net zo hoog als de rente die u normaal zou moeten betalen.

geld regen

Looptijd

De looptijd van een minilening is net zo mini als het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Een minilening moet vaak al na drie tot vier weken worden terugbetaald. Wanneer u niet aan deze betaalverplichting kunt voldoen dan betaald u extra kosten. Dit is vanzelfsprekend vervelend aangezien het krediet op die manier nog duurder wordt!

Overzicht

Ook is het lastig dat u het overzicht kunt verliezen. Bij minileningen kunt u vaak niet meer dan 750 euro lenen waardoor u voor grotere bedragen meerdere minileningen zult moeten afsluiten. U kunt in dat geval het overzicht al snel verliezen, en de aflossingen dienen op tijd betaald te worden. Een goede administratie in combinatie met meerdere minileningen is dus een must.

Plaats een reactie