Hoe maak je een Engelse brief

Het schijven van een Engelse brief kan best lastig zijn. Je moet immers letten op de inhoud, maar ook op de correcte spelling. Wanneer je een brief n een buitenlandse taal gaat schijven, moet je op erg veel dingen letten. Toch is het schijven van Engelse brieven in de business van belang. Engels is immers de belangrijkste internationale taal!

Groet

Bedenk een bijpassen groet. Je groet een zakenpartner natuurlijk anders dan een Engelse oom. Begin een nette brief bijvoorbeeld met dear *naam*.

Voorbereiding

Bedenk van te voren wat de inhoud moet zijn. Naar wie schijf je de brief, en wat moet er in staan. Bedenk hoe je de brief in het Nederlands zou schijven. Je begint dan bijvoorbeeld met een inleiding, om het onderwerp vervolgens uit te breiden en uiteindelijk te concluderen. Schijf van spreekwoorden op papier, of maak een kladversie in het Nederlands.

brief

Engels

Begin met schijven. Bedenk logische vertalingen, en zoek woorden op die je niet weet. Let goed op de grammatica, en zorg voor een logisch geheel. Wanneer de brief lekker leest kan je hem op de post doen. Zorg er wel voor, dat je de brief nog even naleest! Op die manier haal je de belangrijkste foutjes er snel uit.

Afsluiting

Natuurlijk moet een brief netjes afgesloten worden. Vernoem ten minste een naam en gebruik een groet als greetz (aan een famillielid) of sincerly *naam* aan een net persoon.

Plaats een reactie