Effectief linkbuilden: de linkbuild methodes bekeken

Wanneer je hoog wilt komen in Google is linkbuilden erg belangrijk. Google hecht veel waarde aan de hoeveelheid links die er binnen komen. Google stelt dat hoe populairder een site is, hoe meer mensen er naar zullen linken. Deze links staan immers vaak garant voor relevante en interessante informatie. Als beginnende site kan het echter lastig zijn om voldoende links te verkrijgen. In dit artikel bekijken we hoe je snel zoveel mogelijk backlinks kan verkrijgen.


 

Internetgidsen

Zoek relevante verzamelsites! Een bekend voorbeeld van zo’ n verzamelsite is startpagina.nl. Wanneer je jouw links plaatst op zulke sites krijg je gerichte bezoekers wat erg goed voor je ranking en inkomsten is. Het is het beste om relevante links te plaatsen bij onderwerpen die gerelateerd zijn aan die van jou.

Links ruilen

Het spreekwoord van ruilen komt huilen gaat niet op in de wereld van webmasters. Als beginnende webmaster kan het zoeken van linkpartners helpen bij het behalen van een hoge positie. Let echter wel op: het overmatig ruilen van links kan een negatief effect hebben op je ranking! Het is dan ook verstandig om je links alleen maar uit te wisselen met sites die over hetzelfde onderwerp gaan. Op die manier help je elkaar, zonder dat het verdacht overkomt bij de zoekmachine Google.

Controleer je concurrentie

Bekijk waarom je concurrentie zo hoog staat en volg hun strategie. Op het internet kan je verschillende tools vinden waarmee het mogelijk is om backlinks te vinden van andere gebruikers. Dit is vanzelfsprekend erg handig, aangezien je de technieken van je tegenstander kan gebruiken. Zoek plekken waar hij linkt en probeer dat zoveel mogelijk over te nemen en te verbeteren.

Reageren op weblogs

Tegenwoordig hebben veel weblogs de do not follow clausule waardoor je links niet meetellen in de ranking in Google. Toch kan het plaatsen van goede reacties op bekende blogs meehelpen aan je uiteindelijke succes. Op die manier ontvang je immers meer bezoekers en neemt de populariteit van je website langzamerhand toe. Het is hierbij wel van belang dat je op relevante blogs reageert: wanneer je een blog hebt over milieu vervuiling en je schrijft een bericht bij een LCD tv blog dan zal dit je niet op weg werken.

Forum marketing

Ga op zoek naar relevante fora en registreer je onder verschillende namen en mailadressen: op die manier kan je onder meerdere namen berichten posten zonder dat het verdacht wordt voor andere gebruikers. Plaats vervolgens (interessante) berichten die bezoekers doorverwijzen naar pagina’ s van je site. Zelf bezit ik een site over het ombouwen van de Wii en ik vroeg wat in de trend van werkt dit. Vervolgens ging ik aparte opmerkingen plaatsen als: zal de Wii ontploffen wanneer ik dit probeer? Hierdoor werd het een leuke discussie en dit leverde mij toch weer enkele honderden bezoekers op. In het begin moet je het toch vooral van mond op mond reclame hebben!

Verspreid persberichten

Bezoek bekende Nederlandse nieuwssites en verspreid nieuw of oud nieuws. Met het verspreiden van oud nieuws bedoel ik het globaal overnemen van een nieuws item van nu.nl en het herposten op je eigen site om dit vervolgens door te linken vanaf een deelsite alwaar je zelf nieuws kan publiceren. Hieronder volgt een klein overzicht van de bekendste Nederlandse nieuwssites alwaar je zelf berichten kan plaatsen:

Goede content schrijven

Dit blijft toch de meest succesvolle en klassieke methode van het vergaren van goede backlinks. Wanneer je jouw bezoekers blij maakt van goede content vol met informatie die iedereen wil lezen duurt het niet lang voordat mensen ook daadwerkelijk gaan linken. Wanneer een webmaster immers relevante en uitgebreide content vindt kan hij beslissen om een post te maken over dat onderwerp met een kleine vermelding en link in het artikel. Wanneer de betreffende site van een hoge kwaliteit en ranking is ben je binnen!

Overzichten & lijstjes

Een top tien lijstje wordt vaak overgenomen door andere bloggers met een link eronder. Op die manier vergaar je links met een goede kwaliteit!

Schrijf een eBook

Als je werkelijk veel afweet van een bepaald onderwerp kan het handig zijn om een eBook te maken en te publiceren. Vervolgens plaats je links naar relevante sites in het boek voor meer informatie, en je verspreid het op je site als gratis download. Als je het nieuwe boek vervolgens probeert aan te bieden via je site zal het animo behoorlijk hebben toegenomen.

Link naar andere sites

Wanneer je andere mensen helpt, is de kans tevens groter dat zij hetzelfde voor jou willen doen. Wanneer je links plaatst naar andere sites bestaat er een kans dat de webmaster je als bedankje ook linkt wanneer er wat relevants op jouw site plaatst. Daarnaast is het een teken van goede wil.

RSS-feed

Wanneer je een site bezit die regelmatig ververst wordt met unieke en actuele informatie kan je ervoor zorgen dat andere mensen je toe voegen. Maak hiervoor een RSS-feed aan. Wanneer je website interessante en informatieve informatie publiceert kunnen ze je feed op hun site invoegen. Berichten van je site worden vervolgens met de inleiding weergeven en een lees meer link verschijnt. Bingo! Weer wat extra links en bezoekers!

Gebruik Social Bookmarking

Er zijn velen sites waar je interessante artikelen kan uitwisselen. Op deze site kan je een lijstje bekijken van social bookmarking sites met een hoge pagerank.

Schrijf voor anderen

Een redelijk nieuwe methode is het schrijven voor andere bekende sites. Je vraagt er in zo’ n geval geen geld voor maar een do follow backlink. Wanneer je artikelen op goede sites schrijft en een beetje kwaliteit biedt kan deze methode goed helpen. Mensen klikken immers snel door wanneer ze ergens in geïnteresseerd zijn.

  • welke techniek gebruik jij vooral?
  • wat zijn jouw sucessen met linkbuilden?
  • Denk jij dat linkbuilden belangrijk is voor je SERP en SEO?

4 Reactiesnaar “Effectief linkbuilden: de linkbuild methodes bekeken”

  1. Ook op JouwPersbericht.nl kun je een keywordrich artikel schrijven over jouw site met maar liefst 3 follow links.

    Ook de url is aan te passen naar jouw site namelijk met een categorie en de titel van je post!

    Goed voor jouw SEO Dus!

  2. Adri schreef:

    Via http://www.gratispersberichten.net kun je ook gratis persberichten posten. Dit is kosteloos en zonder reclame.

  3. De Linkbuilder schreef:

    Dank voor het overzicht aan persbericht sites. Dit is heel handig voor linkbuilding en seo advies.

  4. N. Vos schreef:

    Voor de mensen die nog een niche ict-blog zoeken om een artikel te plaatsen dan kan dit op http://www.linkbuild.be

Plaats een reactie