Concurrenten verslaan met Google Washing

Er zijn de nodige gemene trucjes waarmee je jouw concurrenten kunt verwijderden van Google en omlaag kunt brengen in de zoekresultaten. Zelf gebruik ik dit soort trucs niet omdat ik ze nogal laag vindt: toch kan een fenomeen als Google Washing voor sommige mensen uitkomst bieden. Let wel op, ik probeer Google Washing hier niet aan te moedigen… ik ga hier alleen maar uitleggen hoe het precies werkt.


Wat is Google Washing?

Bij Google Washing probeer je jouw concurrenten weg te werken uit Google door de content van de site te stelen (of moeten we lenen zeggen) Je zal wel denken: is dat niet dom, aangezien Google de dubbele content beloont met een penalty waardoor het onmogelijk is om hoog te ranken. Maar dit is waar het trucje van Google Washing zit: het geheel is een slim maar redelijk gemeen SEO trucje om je concurrenten in het stof te laten bijten.

Google Washing

Bij GoogleWashing dien je rekening te houden met de verschillende kenmerken waarmee Google rekening houdt bij het idexeren van een website. Wanneer twee sites dezelfde content publiceren zal Google onder andere op de volgende factoren letten:

  • Waar kwam de zoekmachine de content het eerst tegen?
  • Wat is de TrustRank van het domein: is er al eens iets gebeurd met het domein dat niet goed is?
  • Welk domein heeft het meeste backlinks?
  • Verwijst één van de artikelen naar de andere met dubbele content?
  • Welk domein heeft een hogere pagerank?

Nu weet je meteen ook een belangrijke functie van de pagerank: hiermee wordt onder andere bepaald wat het belang van een site is: kortom, is de site belangrijk en betrouwbaar? Uiteindelijk gaan we deze factoren gebruiken om je site hoger te laten ranken dan die van je concurrenten.  De grap is dat er dankzij de zogenaamde race condition bug dubbele content verkeerd kan worden onderscheiden.

Versla je concurrent met Google Washing

Om je concurrenten weg te vagen door middel van Google Washing, dien je als eerst te ranken met een bepaald artikel. Zodra een concurrent een uniek artikel publiceert dat de moeite waard is kan je deze op je eigen site zetten. Deze techniek werkt echter niet met oudere artikelen aangezien die al eerder geïndexeerd zijn. Let er tevens op dat jouw site belangrijker voor Google dient te zijn dan die van je concurrent: anders zal het lastig worden om hoog te ranken met dat bepaalde artikel.

Om een succesvolle Google Wash uit te voeren is het aangeraden om een website te hebben met een pagerank van vijf of hoger. Daarnaast is het van belang dat de domein al wat trust of vertrouwen heeft in de zoekmachines. Om de Google Washing helemaal goed te laten werken is het van belang om een ander domein te hebben welke tevens een hoge pagerank heeft maar wel op een ander IP adres zodat Google de backlinks ook echt waarde mee geeft. Door vervolgens via de andere site naar de gekopieerde content te linken, ben je er zeker van dat het artikel snel wordt opgepakt door Google.

Nog even opletten

Als je echt van plan bent om gebruik te gaan maken van Google Washing, dan os het van belang om content te kopiëren van een concurrent die zelf nog niet zo hoog staat in Google. Als je het bijvoorbeeld probeert met nu.nl of Wikipedia.nl, dan wens ik je veel succes. Al met al kan een soortgelijke aanpak prima helpen bij het maken van zoveel mogelijk MFA sites: het is echter de kunst om het balans te vinden, aangezien deze handelingen op de lange termijn niet positief zullen zijn voor je superdomein.

Heb jij ervaringen met Google Washing? Deel ze met ons!

 

Plaats een reactie