Branden met The Filmmachine

Met The Filmmachine kan je eenvoudig en snel films branden en ondertitels toe voegen. Het branden van een film is erg eenvoudig, en wanneer je deze tutorial volgt kan je de instellingen voortaan elke keer uit je hoofd goed zetten.

The Filmmachine

the filmmachine

Start The Filmmachine op en selecteer de optie open voeg film toe. Voeg de film toe en druk vervolgens op open. Wanneer de film uit meerdere delen bestaat kan je ook die toevoegen. Wanneer de onderdelen niet in de juiste volgorde staan kan je dat zelf nog aanpassen.

Instellingen

Ga nu verder en kies het vakje default output folder. Kies MPEG-2 als output bestand en verander de Video Encoder naar HCenoder of QuEnc. Bij Aspect Ratio kan je het formaat kiezen dat het best bij je tv past. Kies 4:3 voor een ouderwetse tv en 16:9 voor een breedbeeld televisie. Kies als CD size 4.7 gigabyte en laat het vinkje bij do not burn DVD nog even staan.

ISO bestand

Verwijder echter het vinkje bij do not create ISO image. Het programma zal dan een image maken welke gemakkelijk te branden is via het programma. Ga verder en druk op gebruik ondertitels wanneer je ondertitels in het .srt formaat wil toevoegen. Druk opnieuw op volgende en controleer het resultaat. Wanneer alles in orde is kan je op maak een DVD drukken: het geheel zal vervolgens op een afspeelbare DVD gebrand worden!

ISO branden

Wanneer The Filmmachine klaar is met het ISO bestand kan je beginnen met branden. Gebruik een programma als ImgBurn om het ISO bestand op een DVD te branden. Klik op burn ISO en selecteer het bestand: de film zal nu daadwerkelijk gebrand worden. Wanneer je de kwaliteit van de ISO eerst wil controleren dan is dat ook mogelijk door middel van het gratis Virtual Clone Drive.

3 Reactiesnaar “Branden met The Filmmachine”

 1. ja goijer schreef:

  ben zo beetje uit gekeken op nero

 2. inge schreef:

  Ik heb een probleem:
  Als ik een film van 1,37 GB open in de filmmachine, zegt die:
  Cannot create file ”C:\Program Files\The Filmmachine\the Crazies.log”. Toegang geweigerd.

  Wat kan ik hiertegen doen?
  Het liefst zo snel mogelijk antwoord want ik moet deze film zo spoedig mogelijk converten, heb de dvd nodig.

  groetjes van inge.

 3. inge schreef:

  Trouwens ik heb de oplossing al gevonden:
  gewoon naar de map gaan waar het .exe bestand staat van de filmmachine, en dan rechtermuisknop: als administrator uitvoeren!
  Heb nu geen problemen meer.

  groetjes!

Plaats een reactie