Beste titel voor een WordPress post

WordPress is één van de zoekmachine vriendelijkste systemen die er momenteel op de markt is. Toch zit er één instelling in WordPress die beter veranderd kan worden. Deze instelling zorgt er namelijk voor dat de titels van pagina’s in de zoekmachines niet helemaal netjes zijn. En dat terwijl de titel één van de belangrijkste zaken is, wanneer je hoog wilt ranken voor een bepaald zoekwoord. In dit artikel bekijken we hoe je hoger kan ranken door het aanpassen van de titels in WordPress.

Gebruik hiervoor de volgende plugin: http://www.netconcepts.com/seo-title-tag-plugin/. Door deze plugin te gebruiken kan je een leuke originele titel gebruiken waardoor de CTR op dat artikel toeneemt op de eigen site en wellicht andere. Het is met deze plugin echter ook mogelijk om de titel die ik zoekmachines wordt weergeven aan te passen. Op die manier heb je het geheel goed verdeeld: de mensen die je site via Google op een bepaalde zoekterm bezoeken krijgen de site, en de mensen die al op je site zijn worden geïnteresseerd door een leuke titel.

Nog even een tip voor het kiezen van een goede titel op het SEO gebied: zet in de headline de belangrijkste zoekwoorden en tussen H2 tags de zoekwoorden die er mee te maken hebben maar minder belangrijk zijn. Gebruik voor de TITLE tag niet meer dan zestig karakters, zodat de titel goed kan ranken.

Plaats een reactie